Разбиха две нелегални фабрики за производство на цигари в Словения и Будапеща (СНИМКИ)

Калоян Паргов: Кметът Фандъкова да започва изпълнението на обещанията веднага, няма нужда от 100 дни Групата на "БСП за България" ще бъде единствената опозиция, както беше и в миналия мандат, заяви лидерът на столичните социалисти

Съветник на Владимир Путин изпрати съболезнования за кончината на Павел Васев

28-годишен мъж е загинал при катастрофата на пътя Силистра – Добрич

Цистерна със сода се обърна на „Хемус“ (СНИМКИ)

Шести историк заслужи наградата „Проф. Рашо Рашев“

Каракачанов: Отбранителните способности на Въоръжените сили трябва да се изграждат в синхрон

Съдят строител, измамил варненка с над 45 000 лв.

Мъж от Ахелой млати инспектор, задето му убиват прасетата

Разбиха група за разпространение на наркотици в София

Административният съд в Търново прекрати дело за избор на кмет на Ореш

Волейболът по пътя на футбола

„Еврохолд“ ще защитава сделката с ЧЕЗ в съда

Германските власти са предотвратили терористичен атентат, подготвян от „Ислямска държава“

Пенсионерските клубове от Свищов изпратиха дарение за децата на отец Иван от Нови хан

Община Пловдив ще има нов главен архитект на Пловдив на 5 юни Бившият председател на Общинския съвет арх. Илко Николов води след първия кръг

Пловдив ще има на 5 юни (понеделник) нов главен архитект, след като постът бе овакантен на 20 януари, когато почина досегашният титуляр арх. Румен Русев. До финалната права в конкурса са допуснати трима от общо шестимата кандидати, които този понеделник от 16 часа в заседателната зала на местния парламент ще защитават публично своите концепции. До общественото обсъждане на тема „Концепция за развитие на инструментите за градско планиране за управление на проблемите на Пловдив при вземане на краткосрочни решения в условия на неконфликтнот с целите на дългосрочно планиране“, бяха допуснати бившият председател на Общински съвет-Пловдив (2011-2015 г.) арх. Илко Николов и колегите му. Димитър Ахрянов и Хубена Салджиева.

На първи тур Илко Николов, който е заместник-председател на Съюза на архитектите в България (САБ), получи на първия кръг най-висока оценка от комисията – 4.50, по петобалната система. Писмената концепция на арх. Димитър Ахрянов, който е главен архитект на Община Карлово, бе оценено от журито с 4.20, а тази на арх. Хубена Салджиева – с 4.00. От надпреварата автоматично отпаднаха другите трима кандидати, получили оценка, по-ниска от 4.00. Това са Борис Лазарков, чиято писмена концепция, бе оценена с 3.90, докато двама от най-именитите местни архитекти – Валентин Маринов, проектирал градския стадион „Пловдив“ и гребния канал, и Емил Жечев получиха съответно 2.70 и 2.80.

Това породи доста публични дебати, а колегите им от бранша смело прогнозират, че новият главен архитект на Пловдив ще е 60-годишният Илко Николов, шеф на местния клон на САБ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.