Борисов: Казал съм на Димов, ако има възможност да се приеме точка за втори лифт на Банско, аз ще съм вносител (ВИДЕО)

Левандовски и Рибери се записаха в историята

Роналдо изпревари Меси и Суарес

Задържаха българин за наркотрафик в Истанбул

Районната прокуратура в Кнежа внесе обвинителен акт Съдят шофьор на камион, пребил двама даяджии Удрял единия от инспекторите със стоп палка по главата

Белгийският съд прекрати делото за екстрадиция на Пучдемон

Австралийски огнеборец направи пожар при демонстрация на опасностите от огъня на открито

Walt Disney купува 21st Century Fox за 52 милиарда долара ​

Година след атентата на коледен базар Берлин задържа свързани с терористичната атака

Дирят за убийство министър на щастието Лал Сингх Аря е член на управляващата индийска партия

Приключи ежегодната пресконференция на руския държавен глава Путин: Опонентите на Тръмп вредят на САЩ, като измислят истории за контакти с Русия

Кирил Ананиев: Националната здравна карта ще бъде готова до три месеца

Илияна Йотова: 2017 г. бележи нов етап в отношенията между България и Македония

Режисьорът Иван Ничев търси напълно непознати лица Кастингът за новия филм на твореца – „Старите кучета“ е през уикенда

Родителите на 139 деца в Пловдив кандидатстваха за ясли и забавачки, за които няма обявени свободни места

Община Попово санира и държавни сгради

Снимка: Уикипедия

Сгради на пожарната и земеделското министерство ще бъдат санирани по проект в Попово, след като се оказа, че почти всички общински са обновени и на територията на града остават основно държавни, на които не са приложени мерки за енергийна ефективност. Обновяването им ще стане по проект “Обновяване на публичната инфраструктура чрез повишаване енергийната ефективност на обществени сгради, предоставящи административни и културни услуги за устойчиво развитие” по Оперативна програма „Региони в растеж”, който се реализира от общината.

Стойността на предвидените дейности е 843 542 лева. Със средствата ще бъдат обновени 6 сгради. 4 от тях са на Района служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Включена е и административна сграда на земеделското министерство, в която се помещават Общинската служба по земеделие и офисът на Агенцията по безопасност на храните. От общинските влиза музикалната школа към читалището.

Общата разгърната площ на шестте обекта, които ще се санират, е над 1 448 кв.м. Работата по тях трябва да приключи за 22 месеца.

Насочването към сгради, които не са общински, се налага тъй като през предния програмен период от кметството успяха да реализират множество проекти за обновяване на училища, градини, читалища и други общински обекти.

Общината в момента изпълнява два проекта за обществени сгради и 3 за жилищни по „Региони в растеж”, уточниха от кметството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.