По-малко от половината читалища имат компютри с интернет

Задържаха военния, намушкал 45-годишния мъж в Пловдив

Шеф на “Левски”: Името на Георги Аспарухов отваря врати

Членове на Задругата за чиста храна се кооперират при производството на изделия Инициативите на организацията вече се подкрепят от Министерствата на земеделието и образованието

Двама души са загинали при катастрофа на пътнически автобус в Западна Турция

Мъж катастрофира в двор на болницата в Добрич след инфаркт, умира на място

Боил Банов: Културата е жива и продължава да ражда велики умове и таланти

Хилари Клинтън донесе ушанка на церемония по дипломиране в прочутия Йейлски университет (ВИДЕО)

Йорданка Фандъкова: Утре ще бъде пуснато движението по локалните платна на Северната тангента

Земетресение с магнитуд 4 по Рихтер е регистрирано в Югоизточна Турция

Разследват майстора-готвач Марио Батали по обвинение в сексуални издевателства

Вижте снимки от деня на отворените врати в НДК

Великобритания отказа да поднови визата на Роман Абрамович

Заловиха трима бракониери, убили елен край Полски Тръмбеш

37-годишен мъж шофирал с 2.89 промила алкохол в лентата за насрещно движение на видинския бул. „Панония”

Община Попово санира и сградите на полицията, съда и прокуратурата

Кметът на Попово д-р Веселинов инспектира санирането на жилищните сгради в града.

Пет проекта за енергийна ефективност изпълняват в Попово

Започва санирането на 9 обществени сгради, между които тези на полицията, съда и прокуратурата, в Попово. Подобряването на енергийната им ефективност се извършва по проект на oбщината за инженеринг-проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор. Избрани са изпълнителите, които ще работят по обектите. Общата стойност на целия проект е близо 2,2 млн. лв., съобщи кметът д-р Людмил Веселинов.

В миналия програмен период oбщина Попово успя да приложи мерки за енергийна ефективност на повечето от сградите, които са нейна собственост, като училищa, детски градини, читалища и други. Сега ще се работи по тези на ОУ “Св. Климент Охридски” и сградата на бившето помощно училище към ОУ”Любен Каравелов”.

Ще бъдат обновени сградите на Историческия музей и читалището в кв. Сеячи.

След всички други най-сетне средства за саниране ще се вложат и в административната сграда и стола на oбщина Попово.

Поради изчерпване на общинските в проекта се включват и държавни сгради. С нови дограми, изолации, покриви и други ще се похвалят работещите в полицейското управление, съда и прокуратурата в Попово.

Освен проекта по “Региони в растеж” oбщината реализира и втори за саниране на 6 обществени сгради. От тях само за една отговаря кметството, а за всички други грижа би трябвало да има държавата. Сред тях са 4 здания, ползвани от пожарната, сграда на земеделското министерство, в която са настанени Службата по земеделие и Агенцията по храните. Проектът за тези 6 обекта е на стойност 843 542 лв.

Администрацията в Попово, ръководена от най-дългогодишния общински кмет у нас, д-р Людмил Веселинов изпълнява по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради 13 обекта, които са с по над 36 апартамента. Тези блокове скоро ще бъдат финализирани. На близо 10 млн. лв. възлизат средствата, които се влагат в променяне на цялостния вид, условията за живот, удължаване на живота на блоковете. Работата там трябва да приключи до лятото, а повечето от тях ще бъдат готови още до края на този месец.

Обявени са и процедурите за избор на изпълнители за инженеринг, строителство, и надзор за многофамилни жилищни сгради, включващи 22 по-малки блока, които са с под 32 апартамента, и финансирането на енергийната ефективност там е по “Региони в растеж”. Прогнозите са, че изпълнението на мерките в тях ще започне още в края на лятото. Текущата процедура е за 6 млн. лв., но стойността ще падне.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.