Ердоган: Турция няма да отстъпи и крачка назад в операцията „Маслинова клонка“

16-годишен телефонен измамник взе 76 000 лева от баба Ученикът е задържан и отива на съд

Откриха трима чужденци в товарен автомобил на ГКПП „Капитан Петко войвода“

Сотир Цацаров: Нито един от вносителите и производители на гориво не изнесе данни за ликвидиране и манипулиране на записи от БАЦИС

Задържаха апаш, обрал кафе-автомат в болницата в Търново

Депутати от БСП искат проверка на обществените поръчки, спечелени от убития бизнесмен Петър Христов Весела Лечева: След покушението се разбра, че за 2 години фирмите му са усвоили над 50 млн.лева

„Варненско лято“ става на 92 години Класика, джаз, фолклор и музикален театър са в афиша на новото издание

15% от престъпленията в Търговищко са извършени от тийнейджъри

Иззеха близо половин тон контрабанден тютюн в Пловдив

Бизнесът сезира КЗК за картел с цената на тока

Камион се преобърна на пътя Бяла Слатина – Кнежа

Андрей Бабиш: Не разбирам защо Гърция е в Шенген, а България – не

Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

Община Свищов е в готовност за зимния сезон

Снимка Община Свищов

Общинското ръководство на Свищов представи 10 снегорина, които ще са на разположение през зимния сезон. Машините са преминали технически преглед и са оборудвани с гребла, пясъкоструйници и всичко необходимо, за да посрещнат изпитанията на зимата. Закупени са 150 кубика пясък и 220 тона сол, като за всяко населено място са доставени по 3 кубика пясък и съответно 3 тона сол. По препоръка на АПИ, тази година в община Свищов ще бъде използван за първи път магнезиев хлорид, който има 24-часово действие против заледяване. Той може да се използва както в чисто състояние, така и смесен с пясък или сол.

Община Свищов е закупила 22 тона от препарата, с които ще се третират основно тротоарите и 7-те основни хълма в крайдунавския град. За почистването на тротоарите още са подготвени 2 роторни машини и е обучен персонал за управлението им. Тази година общинското ръководство е взело решение един от снегопочистващите автомобили да бъде използван единствено за обществени и общински сгради. Общинската болница, училищата, полицията, пожарната и др. ще имат на разположение автомобил, който ще отговаря на нуждите им през заснежения период.

Зам.кметът на Свищов Бедри Алиев информира, че е изготвена карта с график за работата на почистващите машини и районите им на обхват, което оптимизира процеса на работа. Проведени са разговори с всички фирми в общината, които разполагат с подходяща техника и при нужда ще окажат помощ в кризисна ситуация. Пътната мрежа на територията на община Свищов е заета в по-голямата си част от републикански трасета, чието почистване е ангажимент на АПИ. За останалите междуселски участъци от общо 104.5 км., Община Свищов проведе обществени поръчки за избор на фирми, които ще се грижат за тях през зимния сезон. За обособените позиции, към които бе проявен интерес, предстои да бъдат сключени договори.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.