Спасител на дете стана „Полицай на годината“

Унгарци на протест срещу „поробващ закон“ Парламентът разреши 400 часа извънреден труд годишно

ЕК одобри проекта за модернизация на спешната медицинска помощ, съобщи министър Ананиев

Енрике Иглесиас и Ана Курникова продават къщата си за $4,85 милиона

Премиерът Борисов в Брюксел: Чухме само похвали Тимерманс подкрепил промените за конфискацията на незаконно придобито имущество

Петокласник с приз от „Полицай на годината“

Смядово събира пари за болницата в Шумен

Издирват началника на КАТ – Казанлък

Фондацията зад гей билбордовете пред „Труд“: Това е информационна кампания Планират да поставят пана на видни места в София и в Пловдив

Баневи остават за постоянно в ареста

Георги Кабаков – последният рефер без VAR в турнира

Ахмед Доган стана дядо

Министър Ананиев: Ако бъде приет анекса към националния рамков договор, се надяваме той да бъде подсписан в първите дни на новата година

Тръмп: Никога не съм искал от бившия си адвокат да нарушава закона

Германската прокуратура се включи в разследването за стрелбата в Страсбург

Община Свищов засили охраната в училище

След като преди месец ядосана майка нахлу в училище в Свищов и си позволи да удари чуждо дете, общинското ръководство реши да вземе допълнителни мерки за сигурността на децата. По разпореждане на кмета на крайдунавския град Генчо Генчев е поставената подходяща входна врата с чип, тъй като поради липса на финансов ресурс тези мерки са били непосилни за учебното заведение.

Чрез порталната врата се въвежда строг пропускателен режим в ОУ „Ф. Сакелариевич”, посредством който ще се контролира влизането и излизането в учебното заведение. При влизане в сградата вратата не може да бъде отворена, ако не се отключи от охранителя, чрез бутон в стаята на портала. Излизането става свободно, но винаги се минава покрай стаята на портиера, който е на смяна.

От вътрешната страна вратата е снабдена с обикновена дръжка и лост за лесно отваряне при аварийни ситуации. Родителите водещи своите деца на училище ще могат да влизат само до фоайето, от където децата ги поемат служителите на училището. Когато родителите отидат да приберат децата си, след учебни занятия, портиерът ще се обади по телефона в класната стая и учениците ще бъдат изпратени да входната врата, където ще бъдат предадени на техните родители.

Община Свищов е осигурила наличието и на охранител, който е назначен по спечелен проект „Младите хора – активни участници в местния трудов пазар” и ще бъде на разположение на училището до края на учебната година. Припомняме, че спечеленият от Община Свищов проект дава възможност за обучение и работа на 60 млади хора в 4 различни специалности, една от които е именно „Охранител”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.