Община Свищов застави фирма изпълнител да ремонтира некачествен водопровод

Снимки: Община Свищов

От откриването му през декември 2010 година, до сега съоръжението е работило не повече от половин година

Общинската управа на Свищов изиска фирмата изпълнител по изграждането на довеждащия водопровод да извърши основен ремонт на съоръжението, което непрекъснато аварира. Въпреки, че в строителството на обекта са вложени около 1.6 млн. лв. и пускането му в експлоатация през декември 2010 г е одобрено от комисия, през целия процес на работа водопроводът аврарира непрекъснато и до момента има над 53 аварии, които са през няколко метра една от друга. Това налага използването на стария довеждащ водопровод, който поради силната си амортизация  влошава качеството на водата. След многократни сигнали от страна на Община Свищов и “ВиК Йoвкoвци”, за възможността свищовлии да останат без вода, Рaйoннa пpoкypaтypa – Свищoв извърши пpoвepкa.

След намесата на прокуратурата, фирмата изпълнител «ВТ Инженеринг» ООД – Велико Търново започна реални действия по гаранционните си задължения от договора. На 5 септември започна подмяната на 288 метра от некачествените тръби, в най-критичния участък. Новите тръби са български, с приложен сертификат за качество. За да могат да поемат напора на водата, тръбите са  с 10 атмосфери налягане, а предишните са едва с 6 и 8 атмосфери, което също е създавало проблем. Целият участък, който предстои да бъде ремонтиран е около 400 метра и фирмата изпълнител е поела ангажимент това да се случи в най-кратки срокове. Преди да започне работа, на ремонтирания водопровод ще бъдат направени хидравлични проби, за да се провери липсата на дефекти и едва тогава ще бъде заринат и пуснат в експлоатация.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете