Община Свищов иска държавни средства за ликвидиране последиците от наводненията

Община Свищов отправи искане за предоставяне на средства до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет заради причинените от поройните дъждове щети по пътната инфраструктура. Претенцията е поставена и пред областния управител на Велико Търново проф. Любомира Попова.

В документа подробно са описани нанесените поражения на територията на общината. Засегнатите населени места, за които е отправено искането са Ореш, Козловец, Деляновци, Совата, Царевец и Горна Студена.
Със Заповед на кмета на общината Генчо Генчев предварително бе назначена комисия, която да направи оглед и да установи щетите. Валежите са причинили нарушения на пътната настилка, тротоари и мостове в някои от селата.

Генчев обяви, че семейства, които са пострадали при водната стихия, имат възможност да подадат молба за помощ до Дирекция „Социално подпомагане” в Свищов, където при одобрение да им бъде отпусната еднократна помощ от 325 лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.