Дневен хороскоп на Алена за неделя, 22.09.2019

На 22 септември 2019 да почерпят

„Левски“ взе ново дерби по пътя към върха

Грозно: Фенове на „Левски“ изпочупиха стадион „Славия“

Български шофьор е загинал в катастрофа в Южна Каролина

Стотици подкрепиха дарителската инициатива на кмета на Стара Загора на рождения му ден

С дефиле откриха във Велико Търново Международния фестивал на военните духови оркестри

10 признака издават стареенето на организма

САЩ изпращат военни в Саудитска Арабия

Дете на 6 години загина при катастрофа на „Хемус“

25 души са ранени и са нанесени сериозни материални щети след земетресението в Албания (СНИМКИ и ВИДЕО)

Кметът на Карлскрон след убийството на българин: Хората се страхуват да излязат на улицата (ВИДЕО)

Земетресение от 5,6 по Рихтер разтърси Албания

Кола се запали на магистрала „Тракия“

Ансамбълът по художествена гимнастика завоюва бронзовите медали на световното първенство в Баку

Община Свищов набира желаещи за Доброволния отряд

Общинската управа на Свищов обяви прием на доброволци за Доброволното формирование към Общината, с цел разширяване на състава и дейността му. Във връзка със създадения и първи за страната кризисен център в село Овча могила се търсят доброволци от селото и близките на него населени места.

„Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер“, обясняват от кметството.

Подборът на кандидатите, които трябва да подадат документи до 15 февруари,ще се извършва от комисия. Одобрените мераклии за спасители пък ще преминат първоначално обучение в три модула.

Доброволното формирование към Община Свищов е създадено с решение №540 от заседание на Общинския съвет в крайдунавския град. Съгласно решение на МС числеността на отряда се определя в зависимост от броя на населението на общината, като за община Свищов са 35 човека.
„В момента доброволният отряд наброява 15 души.През миналата година целият състав на подразделението бе окомплектован с лични защитни средства – защитно облекло куртка и пантало за пожарогасителни или спасителни действия, пожарникарски обувки, пожарникарски колан, защитна каска и предпазни ръкавици. Допълнително са закупени дъждобрани, ботуши с вата, рибарски костюми, челни лампи за каски, 5 преносими радиостанции и друго оборудване“, информираха от кметството.

Миналата есен Община Свищов откри първия за страната Кризисен център в Овча могила за действие при пожар, бедствия и катастрофи. За целта са изградени нови гаражи и офис помещения за нормално функциониране на центъра. Предоставени са пожарен автомобил Шкода Лиаз и една от двете закупени линейки от Община Свищов. Специализираните автомобили са втора употреба, но са преминали пълно техническо обслужване, а линейките са напълно преоборудвани с нови съвременни съоръжения. От 1 сепетмври 2016 г в центъра са назначени двама водачи на специализирана техника, които са бивши пожарникари и четири медицински сестри.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.