Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Община Свищов набира желаещи за Доброволния отряд

Снимки: Община Свищов

Общинската управа на Свищов обяви прием на доброволци за Доброволното формирование към Общината, с цел разширяване на състава и дейността му. Във връзка със създадения и първи за страната кризисен център в село Овча могила се търсят доброволци от селото и близките на него населени места.

„Доброволец може да е всяко дееспособно, навършило 18 години физическо лице, което е клинично здраво, не страда от психично заболяване и не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер“, обясняват от кметството.

Подборът на кандидатите, които трябва да подадат документи до 15 февруари,ще се извършва от комисия. Одобрените мераклии за спасители пък ще преминат първоначално обучение в три модула.

Доброволното формирование към Община Свищов е създадено с решение №540 от заседание на Общинския съвет в крайдунавския град. Съгласно решение на МС числеността на отряда се определя в зависимост от броя на населението на общината, като за община Свищов са 35 човека.
„В момента доброволният отряд наброява 15 души.През миналата година целият състав на подразделението бе окомплектован с лични защитни средства – защитно облекло куртка и пантало за пожарогасителни или спасителни действия, пожарникарски обувки, пожарникарски колан, защитна каска и предпазни ръкавици. Допълнително са закупени дъждобрани, ботуши с вата, рибарски костюми, челни лампи за каски, 5 преносими радиостанции и друго оборудване“, информираха от кметството.

Миналата есен Община Свищов откри първия за страната Кризисен център в Овча могила за действие при пожар, бедствия и катастрофи. За целта са изградени нови гаражи и офис помещения за нормално функциониране на центъра. Предоставени са пожарен автомобил Шкода Лиаз и една от двете закупени линейки от Община Свищов. Специализираните автомобили са втора употреба, но са преминали пълно техническо обслужване, а линейките са напълно преоборудвани с нови съвременни съоръжения. От 1 сепетмври 2016 г в центъра са назначени двама водачи на специализирана техника, които са бивши пожарникари и четири медицински сестри.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.