Ген. Тодор Бояджиев разкри как е било подслушвано посолството на САЩ

Осъдиха на смърт 16 туркини за принадлежност към ИДИЛ

“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Община Свищов награди 56 деца за проявена толерантност Повечето от наградените ученици са помагали на малчугани в неравностойно положение

По повод Международния ден на толерантността, Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни при община Свищов награди деца от общината, които през годината са извършили добри постъпки или са били толерантни.

Всяко от наградените деца е номинирано от училището, в което учи, заради толерантното си отношение към своите връстници и възрастните, и за проява на взаимопомощ и съпричастност.

В Зала 1 на Общината всичките 56 деца бяха поздравени от кмета на община Свищов Генчо Генчев и получиха грамота, и книга за своето добро извършено дело. Повечето от наградените ученици са помагали на деца в неравностойно положение или на деца със социална и материална нужда; други са върнали пари или загубена вещ, телефон и ключове на своите притежатели; трети помагат на своите връстници да се справят с тревожност и отчаяние при тежка лична загуба или приемането им в нов клас; а някои оказват помощ на възрастни хора с прибиране на дърва, купуване на покупки.

Сред добрите дела впечатление направи Александър Георгиев Киров от СУ „Д. Благоев” – 7-в клас, който е дарил косата си за благородна кауза. Специално отношение изрази кметът Генчев към две деца, които са само на 5 години: Джан Реджебов Алишев от ОУ „Ф. Сакелариевич”, който е намерил портмоне с голяма сума пари и телефон, след което ги е върнал на притежателя му, и Емилияна Миленова Динкова от СУ „Д. Благоев”, която оказва помощ на свой връстник.

Кметът подчерта, че доброто се възпитава в децата от най-ранна възраст и това е ключово за тяхното израстване като личности. Той благодари на техните родители и на всички деца с добри сърца, като им пожела да бъдат здрави и продължат да извършват добри дела, защото доброто винаги побеждава.

Секретарят на местната комисия за борба срещу противообществени прояви Вера Блажева с радост констатира, че с всяка година интересът към инициативата се засилва и това е показателно от препълнената с добри хора зала. Четири деца от СУ „Николай Катранов” също бяха наградени лично от Генчо Генчев за своята инициатива, чрез която активизират учениците и приобщават родителите в различни мероприятия, с цел засилване на връзката „родители-деца-учители”.

Всичките 56 деца, на възраст от 5 години до 18 години, бяха тържествено наградени от кмета Генчев, Секретаря на община Свищов Любомира Петрова, секретаря на местната комисия Вера Блажева и представителите на социалните институции в града.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.