Община Свищов насърчава децата от малцинствата с безвъзмездното финансиране от 763 734 лв.

Снимки: Община Свищов

Община Свищов сключи договор за изпълнение на проект „Да успеем всички заедно“. Проектът ще се реализира в рамките на 24 месеца и е на обща стойност 763 734 лева. Средствата са 100% безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектното предложение се изпълнява в партньорство със СУ „Цветан Радославов“, ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов и сдружение „Нова възможност“- Плевен.

„Настоящият проект е резултат от желанието на Община Свищов да предостави благоприятна образователна среда на всеки подрастващ и да създаде подходящи условия за интеграция на всеки ученик. Проблемът, който се опитва да се реши, е свързан с недостатъчното ниво на постигане на успехи на децата от етническите малцинства в образователната система“, обясняват от общинската управа.

Основната цел на проекта е да помогне на учениците, произхождащи от етническите малцинства, да се изградят като пълноценни граждани и да постигнат успешна професионална, социална и личностна реализация чрез приобщаване на родителите в образователния процес. Предвиждат се допълнителни занимания по български език за ученици, на които той не е майчин. Ще се провеждат дейности за опазване и съхраняване на местните обичаи и традиции на етносите, както и извънкласни и извънучилищни дейности.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.