Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Община Свищов обучи и нае млади хора по европейски проект

Снимка: Община Свищов

Община Свищов спечели  проект „Младите хора в Община Свищов – активни участници в местния трудов пазар”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Той се осъществява със средства на Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд . Срокът му на изпълнение е 15 месеца, считано от 15 април 2016 г. до 15 юли.2017 г.

община Свищов европейски проект
Снимка: Община Свищов

Община Свищов е предоставила обучение на млади хора, отговарящи на изискванията, за придобиване на професионална квалификация в четири сформирани групи, в следните професии- „Еколог“, „Охранител“, „Организатор на спортни прояви и първенства“ и „Офис секретар“.

“На 29 декември приключи обучението за по-голямата част от курсистите и на 4 януари те сключиха трудови договори с Община Свищов. Предстои завършване на обучението на още 15 еколози, което ще приключи в средата на февруари. След курса, лицата ще получат удостоверение за професионална квалификация и сертификат, и ще бъдат назначени на работа в кметството”, обясниха от общинската управа.

По проекта се обучават 60 младежи, като минимум 54 от тях ще бъдат назначени на трудов договор. Повече от 1/3 от въпросните младежи са от населените места на община Свищов,  като местоработата им е съобразена с конкретното местоживеене на съответния служител. В кметствата на Александрово, Совата, Ореш, Морава, Царевец, Червена, Вардим и Хаджидимитрова новите кадри ще бъдат назначени в съответствие с професионалната им квалификация, придобита по време на проекта. Младите хора подписват 6-месечни договори, по време на които ще получават минималната за страната работна заплата.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете