Община Свищов осигури видеонаблюдение на детските градини

Общинската управа на Свищов осигури видеонаблюдение на сградите на 7 детски градини.С цел осъществяване на безопасен престой на децата, камери са поставени на входовете на детските заведения и на площадките за игра. Благодарение на 24 часовото видеонаблюдение, ще може да се упражнява контрол, както по време на пребиваването на децата в забавачките, така и извън работно време. Чрез него ще се контролира достъпът до детските заведения  и съответно, ще може де се прави справка, кой води малчуганите на детска градина и кой ги прибира.

Чрез записите от видеокамерите, които ще са на разположение на Община Свищов, ще има възможност да се проследява играта на децата на детските площадки и грижата за тях. На всички детски градини са поставени обозначителни табели, че са охранявани обекти на фирма „VIP Security“. Денонощен патрул на охраняващата фирма ще бъде на разположение на директорите на детските градини и ще оказва съдействие при евентуално влизане с взлом и злонамерени действия от страна на външни лица. Възможността обектите да бъдат охранявани и извън работно време, ще спомогне за пресичане на зачестилите напоследък вандалски прояви и незаконното влизане на територията на детските градини в тъмната част на деня.

Решението на общинското ръководство да инвестира в осигуряване на видеонаблюдение на детските градини, е продиктувано от желанието да се осигури безопасност и комфорт на децата, и да се опази материалната база, в която те  растат, играят и се обучават.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България