Община Свищов раздава хранителни продукти предоставени от БЧК

Снимка: Архив

В продължение на близо месец, община Свищов ще раздаде хранителни продукти, предоставени от БЧК за 1114 човека. Окомплектованите пакети с храна са по Оперативна програма за храни от фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Основната група правоимащи лица е определена според изискванията на Наредба от 4 април 2016 г. Списък на тези лица е изготвен от Дирекция „Социално подпомагане“ и е предоставен на БЧК. Продуктите за цялата община са за 539 лица, които живеят в Свищов, а останалите 575 са от селата.

„Първият камион с продоволствия вече пристигна и предстои окомплектоване.На всеки имащ право на помощ ще бъдат раздавани по 10 пакета брашно, 6 пакета ориз, 7 пакета спагети; 5 пакета картофено пюре, 3 кутии гювеч, 2 кутии компот, 2 кутии конфитюр, 6 кутии телешко, 8 пакета захар, 4 кутии вафли. Продуктите ще се раздават в Свищов всеки работен ден от 13 февруари до 10 март в стола на бившия Химически техникум на ул. „Трети март” №74 по график“, информираха от кметството в крайдунавския град.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.