Президентът Радев: Развитието на отношенията с Бразилия е приоритет на българската външна политика в Латинска Америка

Ердоган: Турция е приела 3,6 млн. бежанци, Западът трябва да направи същото

Кметът на Благоевград направи първа копка на модерна спортна площадка в СУ „Арсени Костенцев“

Фандъкова: Създаваме четири индустриални зони в София

Правителството закрива почетното консулство в Монако

Самолет на испанските военновъздушни сили се разби в морето край Мурсия, двама са загинали

Община Търговище с нов главен архитект

Завърши ремонтът на виадукта при 37-и километър на магистрала „Хемус“ към София

С камбанен звън Враца посрещна Българския патриарх Неофит (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 18 септември 2019 г.

Мишел Темер заяви, че свалянето на Дилма Русев е било преврат

В село с 8 души възродиха 4 паметника

Община Свищов и УНИЦЕФ ще си сътрудничат по Програмата „Работилница за родители – Да пораснем заедно“ Програмата е универсална и е насочена към родителите на деца до 4 години

България в топ пет с инвестиции по Плана „Юнкер“

Тренировката на Славена Вътова за супер тяло (ВИДЕО)

Община Свищов реализира проект за патронажна грижа на възрастни и лица с увреждания Инвестицията е в размер на 228 272 лева

Община Свищов реализира проект за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания. Инвестицията е в размер на 228 272 лева. 194 031 лв. от сумата е от еврофондовете, а 34 240 лв.е национално финансиране. Продължителността на инициативата е до 1 октомври 2020 г.

Основна цел на проекта е подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора, чрез осигуряване на мрежа от мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда – патронажна грижа и изграждане на капацитет за предоставянето им.

Потребители, които желаят да ползват мобилни интегрирани почасови здравно–социални услуги в домашна среда – патронажна грижа могат да бъдат възрастни хора над 65 годишна възраст, с ограничения или невъзможност за самообслужване с увреждания.

За ползване на услугата патронажна грижа по Проекта не се заплаща месечна потребителска такса.Всяко лице ще получи услуги до 2 часа дневно, за 12 месеца, считано от 1 октомври тази година. Социалните дейности ще се извършват от екип от обучени по проекта специалисти. Това са фелдшер, 4 медицински сестри и 1 рехабилитатор, 18 социални асистенти и 2 социални работници, психолог и шофьор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.