Община Свищов спечели две дела срещу частно дружество

Свищов

Община Свищов спечели две дела срещу частна фирма и си върна магазин, 7 офиса и танско складово помещение. Решението е на Апелативния съд във Велико Търново.

Магистратите са отменили решение на първата инстанция, с което исковите претенции на общинската управа са били отхвърлени. Кметството обжалвало становището на Окръжния съд в старата столица, който не уважил иска за възстановяване на общинските имоти съгласно Инвестиционния проект, одобрен на 4 ноември 2009 г.

"След като разгледа делото, Апелативният съд призна, че Община Свищов иск, че тя е собственик на самостоятелно обособените обекти и „ЕДИ 91” ЕООД следва да предаде тяхното владение на общинската управа", информираха от кметството в крайдунавския град.

По другия иск, който е бил предявен от „ЕДИ 91” ЕООД срещу Община Свищов за присъждане на увеличената стойност на общинския имот, върху който дружеството е вдигнало сграда на стойност 177 520 лв., Окръжният съд в старата столица се е произнесъл в полза на Община Свищов.

"Това решение беше потвърдено изцяло от Апелативен съд-Велико Търново. „ЕДИ 91” ЕООД е осъдено да заплати разноските по делата.Решенията и по двата иска са предмет на касационно обжалване", уточниха от Община Свищов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България