Борисов посети Икономическата зона София-Божурище, подкара електрокар (ВИДЕО)

Служители на МВР са били арестувани за продажба на наркотици

Съдът задържа под стража обвинените от Специализираната прокуратура лица за участие в група за нелегален трафик на мигранти

Премиерът Борисов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Виле Итала

Петя Дикова, Илиян Любомиров и синът им с първа обща снимка

Йорданка Фандъкова: Искам да спра презастрояването в столицата

Полицията в Германия е арестувала мъж във връзка с терористичния атентат в Париж през 2015 г.

Разследват кражба на 1860 лева, компютър и документи от служебна кола в Търново

Злосторник наряза 12 гуми на автомобили в двор на фирма в Елена

ЗК „Лев Инс“ отговори на обвиненията за застрахователна измама с футболен клуб „Палермо“ Ето какво гласи официалното становище на компанията по казуса.

Кобилкина заведе мъжа си в Русия

Петима задържани при мащабна спецакция на ГДБОП в Лясковец Градът е окопиран от жандармерия, операцията е срещу лихвари

Наум Шопов и Теа очакват бебе

Почина актьорът Макс Райт, изиграл Уили Танер в сериала „Алф“

Телефонни измамници „ужилиха“ старица от Свищов с 1300 евро и 580 лева

Община Свищов спечели награда на Съвета на Европа

Съветът на Европа присъди награда на Община Свищов. Високата оценка е за описанието на иновативната за България практика „Кризисен център към кметство Овча могила“.

Община Свищов зае престижното второ място в конкурс за описание на добри практики в местното самоуправление, организиран по инициатива на Съвета на Европа, със съдействието на Фондацията за развитие на местното самоуправление и НСОРБ. Челната позиция общината зае за описанието на иновативната за България практика: „Кризисен център към кметство Овча могила, община Свищов“.

В тематичната област „Социални иновации и партньорства“ кандидатстваха най-много описани практики, но въпреки голямата конкуренция, практиката на община Свищов бе оценена като втората най-добра. Описанието на практиката даде възможност да се сподели опитът на община Свищов и показа, че е пример за добра практика в сферата на социалните иновации и партньорства.

Работата на Кризисният център в с. Овча могила води до повишаване на доверието и чувството за взаимност между местната власт, различните организации и жителите на общината. Мултиплицирането на подобни кризисни центрове на територията на България ще гарантира качественото обслужване, по отношение равен достъп на всички лица, чрез адекватни действия и пълноценна грижа в кризисна ситуация.

Именно участието в такива конкурси и популяризирането на практиката, дава основание на община Свищов, да вярва в бъдещата подкрепа от страна на държавата за реализирането и институционализирането на такъв тип центрове в цяла България – създадени в полза на обществото.

Наградата на община Свищов бе връчена от зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. На церемонията по награждаването кметът Генчев благодари на г-жа Юта Гюцкоу – представител на Съвета на Европа, за инициативата, която дава възможност за обмяна на опит и добри практики, не само на национално, но и на международно ниво.

Той изрази радостта си от високата оценка, за работата на община Свищов и подчерта отличната, съвместна работа с кмета на с. Овча могила Нели Великова, която е и пряк ръководител на Кризисния център в селото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.