Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Община Свищов спечели награда на Съвета на Европа

Снимки: Община Свищов

Съветът на Европа присъди награда на Община Свищов. Високата оценка е за описанието на иновативната за България практика „Кризисен център към кметство Овча могила“.

Община Свищов зае престижното второ място в конкурс за описание на добри практики в местното самоуправление, организиран по инициатива на Съвета на Европа, със съдействието на Фондацията за развитие на местното самоуправление и НСОРБ. Челната позиция общината зае за описанието на иновативната за България практика: „Кризисен център към кметство Овча могила, община Свищов“.

В тематичната област „Социални иновации и партньорства“ кандидатстваха най-много описани практики, но въпреки голямата конкуренция, практиката на община Свищов бе оценена като втората най-добра. Описанието на практиката даде възможност да се сподели опитът на община Свищов и показа, че е пример за добра практика в сферата на социалните иновации и партньорства.

Работата на Кризисният център в с. Овча могила води до повишаване на доверието и чувството за взаимност между местната власт, различните организации и жителите на общината. Мултиплицирането на подобни кризисни центрове на територията на България ще гарантира качественото обслужване, по отношение равен достъп на всички лица, чрез адекватни действия и пълноценна грижа в кризисна ситуация.

Именно участието в такива конкурси и популяризирането на практиката, дава основание на община Свищов, да вярва в бъдещата подкрепа от страна на държавата за реализирането и институционализирането на такъв тип центрове в цяла България – създадени в полза на обществото.

Наградата на община Свищов бе връчена от зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. На церемонията по награждаването кметът Генчев благодари на г-жа Юта Гюцкоу – представител на Съвета на Европа, за инициативата, която дава възможност за обмяна на опит и добри практики, не само на национално, но и на международно ниво.

Той изрази радостта си от високата оценка, за работата на община Свищов и подчерта отличната, съвместна работа с кмета на с. Овча могила Нели Великова, която е и пряк ръководител на Кризисния център в селото.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.