Община Свищов участва в изложението „Уикенд туризъм ”

Община Свищов се представи със собствен щанд на тринайстото изложение "Уикенд туризъм" в Русе и показа своите културни и исторически забележителности. Основен акцент в представянето бе честването на 140 годишнината от Освобождението на Свищов и планираната за 25 юни възстановка на събитията от преди 140 години. Популяризирани са и  фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава”, който ще се проведе от 2 до 4 юни в Свищов, както и фолклорният фестивал в село Царевец.

На изложението бе предоставена полезна информация за Свищовското съкровище, както  и богатото културно наследство на Исторически музей – Свищов, където се намира и постоянната експозиция на съкровището. Благодарение на предоставените рекламни материали от „Винарна Свищов“, Общината бе представена и като място с потенциал за винен туризъм.

В рамките на изложението представители на Общината взеха участие в дискусия, организирана от Министерството на туризма, на тема: „Туристически район Дунав – учредяване и възможности за развитие“. Дискусията касаеше туристическото райониране на страната на 9 разпознаваеми /брандирани/ района и укрепването им чрез учредяване на организации, занимаващи се с рекламиране и маркетиране на районите.  По повод изложението, бяха отправени покани към хотелиерите и ресторантьорите в Свищов да предоставят свои материали, с които да бъдат рекламирани на събитието.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България