Община Тетевен ще плаща 340 000 лв. глоба за нарушения по инфраструктурен проект

Община Тетевен получи поредната финансова корекция от Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/ по проект, реализиран от предходното ръководство. Във връзка с изпълнението на проект „Рехабилитация на общински път Градежница – Глогово“ по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ от ПРСР 2007-2013 г. са установени нарушения при извършен сертификационен одит от ДФЗ, съобщиха от местната администрация.

В Община Тетевен са получени уведомителни писма, в които ДФЗ съобщава, че открива производство по издаване на акт за установяване на публично държавно вземане, във връзка с нарушенията по следните обществени поръчки: „Рехабилитация на общински път Градежница – Глогово“ и „Избор на изпълнител за извършване на консултантски услуги за управление и отчитане на проект „Рехабилитация на общински път Градежница – Глогово“.

Определеният размер на посочените задължения възлиза на: 334 732,97 лв. с ДДС по едната процедура и 5 391,00 лв. с ДДС по другата, което прави общо: 340 123,97лв. с ДДС.

Припомняме и някои от вече наложените финансови корекции на Община Тетевен, следствие от работата на старото общинско ръководство, в периода 2015-2017 г.:

*По проект: „Реконструкция, обзавеждане и оборудване на мрежа от информационни центрове на територията на община Тетевен” наложените финансови корекции са: 605 418, 71 лв. с ДДС;
*По проект „Преустройство и оборудване на МБАЛ – Тетевен – Д-р Ангел Пешев“ ЕООД по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. финансовата корекция е: 97 731,62 лв. с ДДС;
*По проект „Изграждане на ПСОВ с.Глогово“ финансовите корекции са в размер на: 2 368 117,80 лв. с ДДС;
*По проект: „Строителство, реконструкция, рехабилитация на ВиК мрежи и съоръжения в с. Глогово, общ. Тетевен“ финансовите корекциите са: 296 827, 95 лв. с ДДС.
Новата финансова корекция ще влоши още повече и без това тежкото финансово състояние на Община Тетевен.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.