Община Търговище въведе система за измерване качеството на въздуха

Снимка: Архив

Система за електронно наблюдение на метеорологичните показатели вече работи в Търговище. Тя е въведена след проведена обществена поръчка от Община Търговище и е достъпна от началната страница на сайта на администрацията, съобщиха от там.

Онлайн платформата дава информация за качеството на въздуха в реално време, измервано от две станции. Едната е разположена в централната част на Търговище, а другата – в квартал „Въбел“.

„Избирайки панела за околна среда в платформата, се визуализира карта на града, с разположението на измервателните станции. От модула гражданите могат да се информират за моментно отчетените стойности на фини прахови частици, слънчева радиация, радиационна доза, скорост на вятъра, въздушно налягане и количество валежи в реално време. Посредством лентата, разположена в най-долната част на страницата, потребителите могат да избират тези параметри, които представляват интерес за тях. Системата може да визуализира и измерените данни за последното денонощие или 7 дни в графичен вид“, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Въвеждането на системата е сред приоритетите на общинското ръководство, с цел осигуряване на актуална и надеждна информация за качеството на въздуха на територията на Търговище, посочват още от администрацията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони