Община Търговище призовава гражданите да ползват електронните услуги

На разположение са 150 са електронни административни услуги

Община Търговище призовава гражданите и фирмите да се възползват от възможността да заявят по електронен път административни услуги, без да е необходимо посещение в сградата на администрацията. Препоръката е във връзка с новите, по-строги противоепидемични мерки, които влизат в сила, съобщават от администрацията.

150 са услугите, които могат да бъдат заявени, заплатени и получени изцяло онлайн. Това представлява 90% от всички услуги, предоставяни от Общината. Те са достъпни чрез Единния портал на Държавна агенция „Електронно управление“. За заявяването на повечето от тях е необходим електронен подпис.

От началото на месец март насам значително се е увеличил броят на електронно заявените услуги в отдел ГРАО. Най-често предоставяната от отдела електронна услуга е издаването на удостоверение за наследници.  

Сред другите услуги, които могат да бъдат заявени и получени по електронен път, са: издаване на удостоверения за настоящ и постоянен адрес, за идентичност; дубликати от удостоверения за раждане и брак; удостоверение за липса на задължения; данъчна оценка и много други.

Без електронен подпис гражданите могат да правят деловодна справка, да проверяват размера на дължимите от тях местни данъци и такси, да подават сигнали за корупция и заявления за достъп до обществена информация.

Жалби и сигнали се приемат на дежурните телефони, публикувани на сайта на администрацията, както и на електронната поща. Центърът за административно обслужване продължава да работи при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, уточняват от местната управа.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони