Община Търговище приключва строителните дейности по проект „Алтернатива за живот“

Община Търговище приключва строителните дейности по проект „Алтернатива за живот“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съобщават от местната администрация.

По проекта е преустроена и реконструирана съществуващата сграда на бившото училище в село Съединение.  Пристроена е и допълнителна за нуждите на планираните дейности. Там ще се помещават центрове за лица с психични разстройства и за възрастни хора с невъзможност за самообслужване. Всеки от тях ще е с капацитет от за 15 потребители, припомнят от администрацията.

Основната сграда е двуетажна и е с площ от близо 600 кв. м. С ремонтите там са въведени мерки за енергийна ефективност, подменена е дограмата, обособени са спални помещения със санитарни възли към тях, кухня, дневни и стаи за терапия. Монтиран е вътрешен асансьор за хора с увреждания. Извършено е и озеленяване и благоустрояване.

Предстоят доставка и монтаж на предвиденото оборудване и обзавеждане, както и въвеждането на обекта в експлоатация.

Срокът за приключване на дейностите е до края на януари 2021 г., а стойността на проекта е 1 109 989 лв.

Предоставянето на социалните услуги в центровете ще бъде финансирано чрез друг проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони