Община Търговище продължава обновяването на морската си база в Балчик

С ремонт на третия, най-голям корпус, продължи обновяването на морската база на Община Търговище в Балчик и през тази година. До започване на зимния сезон екипите на Общинско предприятие „Социални и охранителни дейности“, което извършва дейностите, успяха да подменят дограмата и водопроводните инсталации на сградата. Предстои направата на шпакловки, мазилки, подови настилки. Ще бъдат изградени санитарни възли и изработени нови мебели. Прогнозите са всички дейности в корпуса да са приключили до следващия летен сезон и гражданите да могат да ползват и тази обновена част, съобщават от местната администрация.

Ремонтите на общинската база, която е строена поетапно в края на 70-те години и се състои от три корпуса, започнаха през 2016 г. През пролетта на тази година приключи цялостната рехабилитацията на втория корпус.

Средствата за обновяването на почивната база са от капиталовата програма. За 2018 г. те бяха в размер на 74 000 лв. Нужното финансиране за продължаване на ремонтите и през 2019 г. следва да бъде одобрено от Общинския съвет при гласуването на бюджета за идващата година. При осигуряване на средства, през следващите години ще бъде обновен и първият корпус.

Целта на общинското ръководство на Търговище е поетапно да бъде направено цялостно обновяване на морската база, която е сред малкото съхранени в страната.

През 2018 г. Общината осигури лятна почивка на преференциални цени в базата за 240 деца с изявени таланти и 260 възрастни хора от пенсионерските клубове.

Базата е отворена и за всички граждани на Търговище, които желаят да прекарат ваканцията си там.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони