Арестуваха бащата на изоставеното бебе в Пловдив

Министър Желязков: На 9 май ще бъдат отворени офертите за концесия на летище София

Вучич: След 10 дни отваряме магистралата Белград-Скопие

Дъжд с пясък от Сахара валя у нас

Ким търси от Москва мир в Корея Лидерът на КНДР на първа визита в Русия (ИНФОГРАФИКА)

Лекарският съюз иска отпадане на лимитите за легла по клиники в Педиатрията

Съветът за сигурност на ООН може да обсъди раздаването на руски паспорти в Донбас

Косово постави под домашен арест 26 свои гражданки, репатрирани от Сирия

Тръмп: Търговските преговори с Китай вървят много добре

Разкриват паркинг с 500 места до Рилския манастир за Великден

Полицията влиза в 746 „къщи за гости” (обзор) Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди мащабна проверка на имоти и превозни средства, плащани от ЕС

Благодатният огън във Варна ще дойде от Румъния

Облагане при наемане на чужденци и ДДС при ремонт

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 25 април 2019

Зеленски призова за нови международни санкции срещу Русия

Община Търговище публикува избирателните списъци за вота за Европейски парламент

Община Търговище публикува на своя уебсайт избирателните списъци на гласоподавателите в общината, във връзка с предстоящия вот за членове на Европейския парламент на 26 май. Така всеки избирател може да провери включен ли е в тях. При установяване на несъответствия, гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в отдел ГРАО в Общината. Срокът за това е 11 май, уточняват от местната администрация. В същия отдел, до 18 май, се подават и заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

Освен по интернет, гражданите могат да правят справки по избирателните списъци и на безплатния телефон в отдел ГРАО: 0879 208 909.

Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров са определени местата в града и селата в общината, където избирателните списъци се поставят. За територията на Търговище това са клубовете на пенсионера и Центърът за административно обслужване на Общината. В селата те ще бъдат поставени в сградите на кметствата, за да се улеснят избирателите на място при извършване на справки.

От кметската администрация в Търговище припомнят, че гражданите с трайни увреждания могат да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината в срок до 11 май. Прилагат се и решения на ТЕЛК, НЕЛК за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс такава секция се образува при подадени поне 10 заявления.

Община Търговище изпрати и покани до политическите партии и коалиции за участие в консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии. Консултациите ще се състоят на 16 април, от 14.00 часа, в зала 28 на местната администрация.

Избирателните списъци са на разположение на гражданите на: https://bit.ly/2VCPAIk

Заповедта с определените места за обявяването им е публикувана на: https://www.targovishte.bg/new_in_site/file/IzboriEP2019/Z-01-223.pdf

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.