На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Община Търговище публикува избирателните списъци за вота за Европейски парламент

Снимка: Архив

Община Търговище публикува на своя уебсайт избирателните списъци на гласоподавателите в общината, във връзка с предстоящия вот за членове на Европейския парламент на 26 май. Така всеки избирател може да провери включен ли е в тях. При установяване на несъответствия, гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в отдел ГРАО в Общината. Срокът за това е 11 май, уточняват от местната администрация. В същия отдел, до 18 май, се подават и заявленията за вписване в избирателния списък по настоящ адрес.

Освен по интернет, гражданите могат да правят справки по избирателните списъци и на безплатния телефон в отдел ГРАО: 0879 208 909.

Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров са определени местата в града и селата в общината, където избирателните списъци се поставят. За територията на Търговище това са клубовете на пенсионера и Центърът за административно обслужване на Общината. В селата те ще бъдат поставени в сградите на кметствата, за да се улеснят избирателите на място при извършване на справки.

От кметската администрация в Търговище припомнят, че гражданите с трайни увреждания могат да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината в срок до 11 май. Прилагат се и решения на ТЕЛК, НЕЛК за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс такава секция се образува при подадени поне 10 заявления.

Община Търговище изпрати и покани до политическите партии и коалиции за участие в консултациите за определяне съставите на секционните избирателни комисии. Консултациите ще се състоят на 16 април, от 14.00 часа, в зала 28 на местната администрация.

Избирателните списъци са на разположение на гражданите на: https://bit.ly/2VCPAIk

Заповедта с определените места за обявяването им е публикувана на: https://www.targovishte.bg/new_in_site/file/IzboriEP2019/Z-01-223.pdf

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.