Столична община: Изтича срокът за такса смет

Нов препъникамък за Брекзит – Гибралтар Испания плаши с вето споразумението за напускане

Все повече млади в САЩ предпочитат съвместно съжителство без брак

Стълб спасил влака в Кресненското дефиле от падане в реката

Мъж насъска питбула си срещу професор в столичния кв. „Овча купел”

Премиерът на Испания обяви, че може да насрочи предсрочни избори

Менте намаления дебнат този Черен петък Ако на витрината пише “- 70%”, всички стоки трябва да са със 70 на сто по-ниски

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 21 ноември 2018

Дворът на кирилицата посрещна висши държавници от Бурятия, Калмикия и Чечня Откриха още 4 бюст-паметника в Алеята на писателите

Бумащина спира 30 млн. лв. за лекарите Всяка година касата пренасочва огромна сума от перо на перо

Искрен Веселинов: Оставката на Каракачанов не е актуална, той е изключително ефективен

Скандал с личния имейл на Иванка Ползвала го за служебна кореспонденция

Ердоган: Решенията на Европейския съд за правата на човека не обвързват Турция

Марияна Николова ще е новият вицепремиер Депутатите гласуват номинацията й утре по предложение на премиера Борисов

Данък за гледане на мач в кръчма Целта е да се защитят авторските права на телевизиите

Община Шумен законно премахнала метални тръби под жп. мост

Окръжната прокуратура в Шумен потвърди отказа на районната от 9 декември м.г. да образува наказателно производство за изрязването на тръбопроводи под мост на бул. „Симеон Велики“ в района на жп-гарата в града. Сигналът дошъл от депутата от БСП Иван Иванов и синдика на неработещата „Топлофикация-Шумен“ ЕАД Елвира Танчева. През август м.г. бе възложена проверка.

След приключване на всички действия за изясняване на фактите, наблюдаващият прокурор Маргарита Николаева отказа да образува наказателно производство и прекрати преписката. В постановлението се сочи, че липсват данни за извършено престъпление. Действията по премахване на тръбопроводите са предприети с оглед задълженията на местната власт за осигуряване проводимост на речните корита и мерки за предотвратяване на щетите от наводнения по Закона за водите и в резултат от направените от Междуведомствената комисия предписания.

Постановлението беше обжалвано от „Топлофикация-Шумен“ ЕАД, представлявано от Танчева. Окръжната прокуратура не уважи жалбата и определи искането за образуване на наказателно производство за неоснователно, необосновано и незаконно. В мотивите към постановлението от 23 януари т.г. се припомня становището на Междуведомствената комисия, която препоръчва да се премахнат тръбите, заедно с фундаментите, за да се възстанови проводимостта на коритото под моста. Установено е, че съоръженията са опасни, силно корозирали, не се използват, не се стопанисват, не се поддържат от години, поради което са се превърнали в предпоставка за наводнения в района.

Премахването на тръбите заедно с фундаментите е било неотложно с единствената цел да не се допуснат наводнения на бул.“Симеон Велики“ под жп. надлеза. Припомня се, че мястото е критично, при всеки обилен дъжд булевардът се наводнява и застрашава хората, които преминават с автомобилите си.
В постановлението, подписано от зам.-окръжния прокурор Димитър Димов, се казва, че решенията на кметското ръководство и последващите действия за тяхното изпълнение са законосъобразни и необходими. Основават се на Закона за водите и на управленска грижа за живота, здравето и имуществото на гражданите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.