Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Община Шумен: “Не пътувайте”

От община Шумен се обръщат към гражданите да не предприемат пътувания извън населените места. Обстановката се усложнява от изключително тежките метеорологичните условия. Духа силен вятър, има снегонавявания, преспи и ограничена видимост. Това затруднява движението по пътищата. Два автомобила са закъсали на пътя между кв. “Дивдядово” и село Мараш и пречат на работата на снегопочистващата фирма, съобщават от кметството. От фирма “Барс” АД призовават шофьорите да потърсят помощ и колите им да бъдат изтеглени, за да се освободи платното за движение на почистващата техника.

В пет от общините в региона е обявено бедствено положение – Нови пазар, Никола Козлево, Венец, Каолиново и Хитрино. Областният управител Донка Иванова определи срока му на 4 дни до 10 януари.

По информация от обяд 51 населени места в Шуменско са без ток, нарушено е водоподаването в някои села, остават затворени и много пътища. По данни на Областно пътно управление е възстановено движението на автомобили до 3,5 тона по път II-73 Шумен – Карнобат /Ришки проход/, отворен е пътят за Търговище, както и АМ “Хемус” в посока за Варна.

“Наши основни задачи остават разчистването на пътищата и възстановяването на електрозахранването, като се надявам до края на деня в преобладаваща част от населените места да има ток”, каза Иванова по време на заседание на областния щаб по бедствия в събота.

На него беше обсъден и проблема с доставката на хляб, за който “Труд” писа и бе уточнено, че пожарни коли ще придружават камионите и през следващите дни при заявки от страна на търговските вериги.

Неучебни дни по решение на кметовете са понеделник и вторник в общините Нови пазар, Велики Преслав, Каспичан, Върбица, Венец, Каолиново, Никола Козлево и Смядово. В Шумен и Хитрино към момента неучебен ден е 9 януари.
Областният щаб остава в повишена готовност, продължава оперативна връзка между институциите и общините и при промяна на обстановката ще бъдат предприети допълнителни мерки.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете