Ван се вряза в минувачи в Торонто, деветима са загинали (ВИДЕО)

На 24 април 2018 да почерпят

Изложба на Гергана Минкова

Гениалните доктори „клъцни-срежи” Холивудските знаменитости дължат „естествения” си вид на виртуозни пластични хирурзи

Роналдо срещу германци – 22 мача, 26 гола (ИНФОГРАФИКА)

Върхът на Джеймс Бонд Интерактивни изживявания с автомобилите на Агент 007

Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Община Шумен пусна 8 електронни услуги

Осем нови електронни услуги предоставя Община Шумен чрез обновения си официален сайт www.shumen.bg. По този начин ще се спести време на потребителите. Чрез сайта на общината може да се направи справка по електронен път за дължимите данъци и такса битови отпадъци. За целта е нужно шуменци да имат клиентски идентификационен номер /КИН/, който се издава еднократно безплатно от общинската данъчна служба и се предава лично или на упълномощено лице.
През менюто “Информация и услуги” има възможност да се подаде заявление за записване в приемния ден на кмета, заместниците му и секретаря на общината.
Информация за нередност може да се изпрати по електронен път от рубриката “Подай сигнал за нередност”. Необходимо е да се попълни бланка, в която да се посочат името на подателя и информация за обратна връзка. Пак там гражданите ще прочетат какво съдействие и от кого ще да получат по Закона за достъп до обществена информация.
По електронен път с универсален електронен подпис могат да се подадат и следните документи: заявления за издаване на удостоверение за декларирани данни;         удостоверение за наличие или липса на задължения по Закона за местните данъци и такси; декларация за облагане с патентен данък по чл.61 н. от ЗМДТ; удостоверение за постоянен и настоящ адрес; заявление за издаване на разрешение за летни маси към заведенията за хранене, заявление за издаване и заверяване на копие на проектна документация; заявление за издаване на удостоверения за факти и обстоятелства по УТ, касаещи поземлени имоти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.