Джеф Безос отново е най-богатият човек в света

КНДР ще къса всички връзки със света

В САЩ проверяват първи случай на китайския коронавирус

Европейската транспортна комисия прие споразумението по пакета „Мобилност“

България е котенце, Хърватия – дракон

Владимир Путин назначи новото правителство на Русия (ВИДЕО) Ключови министри запазиха постовете си

Премиерът Борисов се срещна с президента на „Лукойл“ Вагит Алекперов

Бърза смърт идва от Китай Новият коронавирус покоси над 291 души

Президентите Румен Радев и Реувен Ривлин обсъдиха партньорството в иновациите, сигурността и добрите практики

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 януари 2020

150 милиона долара за „1917”

Зам.-председател на Комисията за финансов надзор подаде оставка

Тракийски университет привлича студенти с нови специалности

Шеф на разузнаването обвинен за теч на тайни (обзор)

Променят правилата за фирми за бутилки с газ Бензиностанциите с четири месеца за регистрация

Общините Елена и Меджидия с общ проект „Култура във вечността“ за 1,4 млн.евро

dav

Кметът на община Елена инж. Дилян Млъзев и кметът на румънската община Меджидия Валентин Врабие подписаха договор за финансиране от Европейския фонд за регионално развитие на проект „Култура във вечността“. На подписването в гр. Кълъраш присъстваха и експерти от двете общини, които ще отговарят за управлението на партньорския проект. Той се осъществява по програмата за трансгранично сътрудничество „Румъния-България 2014-2020 г.“ със срок на изпълнение три години.

За община Елена, водеща по проекта, са заложени дейности за възстановяване на старото училище в центъра на града, изгоряло до основи преди 33 години, и превръщането му в художествена галерия с информационен център. Външният вид на сградата ще бъде запазен, така както е изглеждало училището след възстановяването му от пожар по време на освободителните боеве през 1877 г. В полуприземния етаж ще има модерни депа и складове за съхранение на ценния фонд от картини и икони на Музея на Възраждането. Предвиждат се още реставрационни помещения, складове, санитарни възли за посетители и персонал. На първия етаж ще се помещава информационен център и галерия, а на втория – галерия. Ще бъдат реновирани прилежащите пространства, а спортната площадка ще се превърне в многофункционално пространство за културни, масови и спортни събития. Освен строителството са включени дейности за културен обмен между партньорите, съвестни пленери, изготвяне на рекламни материали и каталог за популяризиране на двата града.

Общата стойност на проекта е 1 411 373 евро. Част от тази сума е национално финансиране, за което предстои сключване на договор с МРРБ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.