Американски изтребители прогониха руски военни самолети далеч от бреговете на Аляска

Президентът Радев: Свободата на словото не е отговорност единствено на издатели и журналисти, тя е битка на всеки гражданин Държавният глава връчи президентски плакет „Св. св. Кирил и Методий" на СБЖ

Мая Василева е новият зам.-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане

Графа и жена му на фестивала в Кан (СНИМКИ)

7 дрехи, които правят фигурата пълна

Близките на жертвите в катастрофата край Своге ще получат по 50 000 лева

Представиха сборник в чест на преподавателя във ВТУ проф. Стоян Буров Събитието се състоя в читалнята на Централната университетска библиотека

Условна присъда и пробация за деца наркопласьори

БАБХ: Няма халогенирани разтворители в зехтина на българския пазар

Издирват ромски съкровища в Северозапада и отвъд Дунав

Общините с 1,23 млрд. лв. дългове

Министерството на финансите

Дълговете на общините и общинските гаранции възлизат на 1,23 млрд. лв. в края на първото тримесечие на тази година. Това показват данни за финансовото състояние на българските общини в края на март, публикувани днес от Министерство на финансите. Спрямо края на 2016 година, размерът на общинския дълг и общинските гаранции намалява с 11,5 млн. лв.

Около 15% от задълженията са просрочени, Става въпрос са 185,6 милиона лева. Просрочени задължения имат 137 общини, или малко над половината. 95 общини са отчели намаляване на просрочените задължения, а при 69 те са се увеличили общо с 28,8 млн. лв.

Данните показват още, че към края на 1-вото тримесечие при 18% от общините приходите превишават разходите.

32 броя общини, които са в процедура по финансово оздравяване към началото на 2017 г. Пак към този период министърът на финансите е съгласувал планове за финансово оздравяване на 5 общини – Перник, Белово, Тетевен, Септември и Велинград. Плановете на общините Велинград и Септември са съгласувани през месец април 2017 г., когато са предоставени и заеми за финансово оздравяване на тези общини, а на Тетевен – в края на м. март, поради което на този етап не може да се даде категорична оценка на наблюдаваните показатели и финансово състояние на тези три общини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.