12-метрово минаре рухна от вятъра

Стотици туристи блокирани в хотел в Тенерифе заради съмнения за коронавирус

Теменужка Петкова: Ще имаме пълна либерализация на енергийния ни пазар до 2025 г.

Разследват убийството на жена в столичния квартал „Модерно предградие“

Връщат парите на близо 10 000 туристи до Италия До края на деня тълкуват текстовете в закона, според които се плаща обратно при непредвидени обстоятелства

Почина Хосни Мубарак

Доц. Атанас Мангъров: 90% е шансът да се заразим с коронавирус при контакт с болен

Върнаха в ареста банкерката, източила 1 млн. лв. от сметки на клиенти

Вдовицата на Кобе Брайънт заведе дело срещу хеликоптерната компания

Затварят част от бул. „Сливница“ за ремонт Реконструкцията на водопровода щу отнеме близо два месеца

Коронавирусът зарази десетки хиляди в 36 държави

Президентът Радев: ЕС трябва да приеме бюджет, който гарантира устойчиво икономическо и социално сближаване

Нова измама – алоджиите се правят на джипита

A1 в партньорство с TollPass ще предлага услугата за тол таксуване от 1 март Телекомът ще е единственият, който предлага всички възможности за тол таксуване

Бела Хадид с опасно горещи снимки

Общинска избирателна комисия прекрати правомощията на кметица на петричко село

Общинска избирателна комисия в Петрич прекрати предсрочно пълномощията на кметицата на село Коларово. Величка Спасова е отстранена от длъжност, защото е установено, че е била управител на фирма към датата и на избиране за кмет на село Коларово.

Жалба е постъпила в ОИК от Кирил Милчев. Той твърди, че избраните за кметове на кметства на с. Коларово, с. Кърналово, с. Първомай, с. Скрът и с. Струмешница има съмнения, че съществува несъвместимост със заеманата от тях изборна длъжност. Иска да се направи необходимата справка и при констатиране на несъвместимост да се предприемат законови мерки.

С писмо от Агенция по вписванията е представена информация, като само кметицата на Коларово е била управител, за всички останали е установено, че не са действащи управители, еднолични търговци и не участват в търговски дружества.

ОИК Петрич, констатира, че Спасова не е подавала уведомление до ОИК – Петрич по повод факта, че съществува несъвместимост със заеманата от нея изборна длъжност и посочената в чл. 41, ал. 1 от ЗМСМА.

В законоустановения срок Спасова внесла възражение. В него тя не оспорва, че е била в несъвместимост към датата и на избиране, но твърди, че в законоустановения срок, а именно на 15.11.2019 г. е предприела действия по напускане на всички заемани от нея длъжности в търговски дружества. Твърди, че на 27.11.2019 г. е представила всички изискуеми документи във връзка с горното на секретарката на Председателя на Общински съвет. Твърди, че уведомлението й е „изгубено”.

ОИК- Петрич счита, че твърдението, че документите са изгубени, не е състоятелно, не е подкрепено с доказателство и е само защитна теза.

Казусът с кметицата на село Коларово е идентичен като този с благоевградския кмет Румен Томов, който се разглежда сега от Адиминистративния съд. По него се очаква съдът да се произнесе идната седмица.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.