Общинска съветничка от Реформаторския блок: Докога в Пловдив ще гласуваме отмяна на отмяната?

"Докога в ОбС-Пловдив ще гласуваме отмяна на отмяната?", пита риторично в отворено писмо до медиите общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева.

"Общинският съвет навлезе в един цикъл, в който първо гласуваме едно решение, после го отменяме, а накрая се стига до отмяна на отмяната. Безспорно най-яркият пример за това е смяната на позицията за прехвърлянето на част от държавния дял в панаира на общината. През август 2016 г. отказахме това дарение, през април 2017 г. от ГЕРБ внезапно го поискаха, а после отново пак го отказахме. Ясно е, че смяната на мнението на 180 градуса беше направена под диктовка, но възмутителното е, че и двата пъти никой не обясни какво точно стои зад това. Моята позиция винаги е била ясна и категорична - прехвърлянето на акции на Пловдив и Варна се прави с неясна цел и при унизително за Пловдив съотношение и винаги съм гласувала против приемането на това дарение", деклирира Пепа Деведжиева.

Общинската съветничка от РБ алармира, че на предстоящата на 8 юни сесия се задава нова отмяна - този път на решението, с което от управата на фондация "Пловдив 2019" заради конфликт на интереси на последното заседание на ОбС бе освободен Манол Пейков, сина на издателката Божана Апостолова.

"По казуса ние бяхме подведени от общинските съветници Ангел Иванов (БСП) и Гошо Къчков (ГЕРБ), че Манол Пейков е в конфликт на интереси при издаването на книгата "Махалата". После се оказа, че издателят се готви да направи това със собствени средства и никакъв конфликт на интереси не е налице. Грешката е отстранима, но  искам да апелирам към колегите за малко повече отговорност - очевидно не са се замислили какъв сигнал излъчваме към хората. А е повече от ясно, че с гласуването  на едно решение и отмяната му след това олекваме в очите на пловдивчани", категорична е Пепа Деведжиева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България