Общинска съветничка: Смехотворно е в 21-ви век районно кметство в Пловдив да е в бараки!

„Смехотворно е в 21-ви век кметството на един район на Пловдив да е в бараки, а именно такава е ситуацията с районната администрация на „Северен” от години”, заяви общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева в деня, в който на територията на кметство „Северен” бе открита нова полицейска приемна в Шекер халаха.

„Северен” е най-големият като площ район на града, в него е съсредоточена една значителна част от бизнеса и няма защо да се убеждаваме колко нелепо е инвеститорите да бъдат обслужвани в подобни помещения. Но всъщност представителите на бизнеса не са най-важните, достатъчно е да споменем, че когато наближат сроковете за плащане на местни данъци, хората стоят на опашки пред бараките, дори и когато вали сняг или дъжд. Няма администрация, която да има право на такова отношение към гражданите”, декларира Пепа Деведжиева.

В две последователни бюджетни години Община Пловдив задели средства за преместване на кметството на район „Северен” на подходящо място, като единият вариант е това да стане в недовършената сграда на фирма „Заводски строежи”.

Плановете за това са отпреди повече от 10 години, но фирмата е обявена в несъстоятелност и на ход е частен съдебен изпълнител. Независимо от предвидените средства реални стъпки така и не бяха направени.

„Сега предстои да приемем бюджета на Пловдив за 2018 г. и мисля, че е крайно време в него да бъдат заделени пари за решаване на този проблем, но този път да поемем ангажимента да не пренасочваме тези средства за неотложни нужди. Спешни непредвидени разходи винаги ще има, но не трябва да ги покриваме с парите за район „Северен”. Иначе и хората, които имат някакъв проблем за решаване в кметството, и работещите там ще продължат да си общуват в помещения с линолеум на пода и шперплат по стените. Колко подходящо е това за една Европейска столица на културата, е риторичен въпрос”, допълни съветничката от РБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони