Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Общинските дружества в Благоевград отчетоха по-ниски годишни приходи

Снимка: Архив

Постоянните комисии в ОбС-Благоевград проведоха общо заседание, на което се запознаха и анализираха финасово-счетоводния отчет на общинските търговски дружества за деветмесечието на 2017 г. Управителите на фирмите бяха поканени да представят финансовите отчети. Бяха изслушани  плановете и стратегиите за развитие на подопечните им дружества с цел оптимизация на разходите и увеличаване на печалбата.

„Биострой” ЕООД, която поддържа чистотата в общината, ще приключи годината на печалба от около 150 хиляди лева  и без задължения към доставчици и контрагенти. Направен бе отчет за закупената техника и консумативи, сред които сметосъбиращи автомобили и устройство за хвърляне на пясък и луга. Предстои да се правят разчети за закупуване на нова техника като компактори и машини за сепариране , във връзка с изграждането на новото депо за битови отпадъци.

„Пазари” ЕООД има намаляване на приходите в сравнение със същия период от миналата година, като отстъпленията са главно от основната дейност – отдаване под наем на търговска площ. Дружеството ще завърши годината с печалба от около 30 хиляди лева, но тенденцията е за отлив на наематели, респективно постъпления, въпреки намалението в наемните цени.

„Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД също отчита доста по-ниска печалба в сравнение с миналата година, дължащо се главно на спада на събраните глоби от репатриращия автомобил и поставянето на скоби. Този спад е в резултат на промени в закона за дейността на органите на МВР, според които отпада длъжностното лице от полицията, което да придружава репатриращия автомобил, а това директно ограничава периметъра му на действие само в „синя зона”.

От общинските съветници бе поставен въпрос за затрудненото движение по улиците в платената зона и евентуалното им преобразуване в еднопосочни. „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Благоевград” ЕООД, и „Център за психично здраве – Благоевград” ЕООД са в стабилно финансово състояние, благодарение и на директното субсидиране от Министерството на здравеопазването. Като единствен проблем бе очертана необходимостта да се направят подобрения в сградния фонд и битовите условия в диспансерите.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете