Отстраниха от длъжност кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Премиерът Борисов посети Голямата базилика на Филипопол в Пловдив (НА ЖИВО)

Могерини: Преговорите със Северна Македония и Албания са от решаващо значение и за ЕС

Зареждат 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй” със свежо гориво

Англичанин е с опасност за живота след пожар в Разградско

Геният на Гео Милев – труд и честност Кратък живот, белязан от изумително работолюбие и шедьоври

Акция на гръцката полиция в окупирана от мигранти сграда в Атина

1300 км безплатно на година Хибридната Sonata се възползва от слънчевата енергия

Възрастен мъж загина след удар от кола край летище „Варна“

Крадци задигнаха 250 метра от тролейбусната мрежа в Русе

САЩ: Русия блокира ученията на НАТО в Черно море

Румен Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат в България

На косъм от смъртта бил един от пациентите на кардиолога, поставял стентове на здрави сърца

Собственик на дупнишка финансова пирамида се хвърли от 7-ия етаж на блок в Благоевград

Спират движението на камиони над 12 т по автомагистралите днес

Общинските дружества в Благоевград отчетоха по-ниски годишни приходи

Постоянните комисии в ОбС-Благоевград проведоха общо заседание, на което се запознаха и анализираха финасово-счетоводния отчет на общинските търговски дружества за деветмесечието на 2017 г. Управителите на фирмите бяха поканени да представят финансовите отчети. Бяха изслушани  плановете и стратегиите за развитие на подопечните им дружества с цел оптимизация на разходите и увеличаване на печалбата.

„Биострой” ЕООД, която поддържа чистотата в общината, ще приключи годината на печалба от около 150 хиляди лева  и без задължения към доставчици и контрагенти. Направен бе отчет за закупената техника и консумативи, сред които сметосъбиращи автомобили и устройство за хвърляне на пясък и луга. Предстои да се правят разчети за закупуване на нова техника като компактори и машини за сепариране , във връзка с изграждането на новото депо за битови отпадъци.

„Пазари” ЕООД има намаляване на приходите в сравнение със същия период от миналата година, като отстъпленията са главно от основната дейност – отдаване под наем на търговска площ. Дружеството ще завърши годината с печалба от около 30 хиляди лева, но тенденцията е за отлив на наематели, респективно постъпления, въпреки намалението в наемните цени.

„Паркинги и гаражи – Благоевград” ЕООД също отчита доста по-ниска печалба в сравнение с миналата година, дължащо се главно на спада на събраните глоби от репатриращия автомобил и поставянето на скоби. Този спад е в резултат на промени в закона за дейността на органите на МВР, според които отпада длъжностното лице от полицията, което да придружава репатриращия автомобил, а това директно ограничава периметъра му на действие само в „синя зона”.

От общинските съветници бе поставен въпрос за затрудненото движение по улиците в платената зона и евентуалното им преобразуване в еднопосочни. „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Благоевград” ЕООД, и „Център за психично здраве – Благоевград” ЕООД са в стабилно финансово състояние, благодарение и на директното субсидиране от Министерството на здравеопазването. Като единствен проблем бе очертана необходимостта да се направят подобрения в сградния фонд и битовите условия в диспансерите.

 

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.