Общинските пътища в Бургас са проходими, сняг ще вали до сутринта

Всички общински пътища са проходими при зимни условия към 18 ч. днес. Очаква се снеговалежът да продължи поне до 5 часа сутринта и да се образува нова 20 сантиметрова покривка. До сутринта ще бъдат обработвани улиците по трасето на градския транспорт, подстъпите към болниците и социалните заведения. Основните постъпили сигнали на дежурния телефон са свързани с почистването на вътрешните улици. Те ще бъдат обработвани поетапно след спирането на снеговалежа. В по- тесните улици е невъзможно в момента да влезе специализирана техника, заради паркираните автомобили. Няма как да бъде прехвърлена специализираната техника в малките улици и така да се блокират основните транспортни трасета.

Над 200 тона сол и още толкова луга се използват по основните трасета само за едно денонощие. Пясъкът е неефективен при снеговалеж, затова ще се използва сутринта, след спирането му.

Без ток и вода продължава да е село Извор, а без вода – село Маринка. Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна във всяко едно населено место с кметските наместници, за да им съдейства за решаването на възникнали проблеми във връзка със зимната обстановка, тъй като ситуацията в съставните селища е най- усложнена. На места снежната покривка е около метър и половина. Към 18 ч. няма постъпили сигнали за бедстващи хора на територията на община Бургас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.