Искат постоянен арест за 20-годишен, хванат с наркотици

Глобалният пакт за миграцията бе официално приет

Арестуваха 33-годишна ало измамница в Плевенско

Побойник счупил челюстта и избил два зъба на мъж в Свищов

Трима са в болница след катастрофа край Търново

Великобритания може да се откаже от Брекзит, без одобрение на другите страни членки на ЕС

Ловък крадец измъкна 365 лв. от портфейла на търновка Непознатият помолил жената да му развали пари

Технически проблем спря достъпа до част от услугите на Пътна полиция

Котел подпали гараж и постройка в Бяла черква Огнеборците спасили две сгради от пожара

АФИС: 43% от българите смятат, че корупцията в правосъдието е най-висока

„Булгаргаз“ внесе искане в КЕВР природният газ да поскъпне с 3 и половина процента от януари

Задържаха младеж, изнасилил и задушил 70-годишна жена в Павликенско Злодеят е в ареста за 72 часа, грози го затвор до 20 години

Бисери на световната класика ще звучат в коледния концерт на театъра в Търново

Идеите на Пол Ромър, които му донесоха Нобелова награда Изследванията му показват как знанието може да служи като двигател за дългосрочен икономически ръст

Късо съединение подпали къща и уби 64-годишен мъж във Видинско

Общинските съветници в Габрово подпомогнаха лечението на 16-годишно момиче

На последното си заседание Общински съвет – Габрово реши да отпусне финансова помощ в размер на 2 500 лв. на Павлина Василева за извършване на спешна операция на дъщеря й Петя Петкова. Средствата са от предвидения финансов ресурс в общинския бюджет за 2018 г. за подкрепа на лица със здравословни проблеми. Предложението влезе като извънредна точка от дневния ред на заседанието.

Петя Петкова е на 16-годишна възраст, ученичка в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, със сериозни заболявания и редица увреждания по костите и ставите. Претърпяла е множество операции в страната и чужбина, за които е било заплащано от Фонда за лечение на деца, а част от тях са били поемани и на собствени разноски. Към момента Петя се нуждае от спешна операция. Паралелно с нейните здравословни проблеми, майката Павлина Василева също е със сериозни здравословни проблеми и е в дългосрочен отпуск по болест. Бащата Евгени Борисов няма възможност да работи, поради необходимостта от непрекъснати грижи за детето. Семейството е в затруднено социално-икономическо положение.

Общинските съветници взеха решение да се учреди възмездно право на строеж, чрез публично оповестен конкурс, върху поземлен имот – общинска собственост, с идентификационен № 14218.509.587. Имотът се намира на ул. „Дунав“ в близост до новооткрития пешеходен мост, в първа зона на Габрово, на границата с идеалния градски център. Той е отреден за жилищно строителство и обществено обслужване. Отстъпеното право на строеж може да бъде с разгъната застроена площ 4 200 кв. м., средно застрояване, с максимална височина до 15 м.

Задължителните условия за провеждането на конкурса са: начална конкурсна цена от 621 600 лв., като от нея трябва да се плати минимум 50% в лева, а равностойността на остатъка от предлаганата цена – в обекти в бъдещата сграда. Сборът от предложената цена и стойността на обектите, предоставяни в собственост на Общината, не може да бъде по-малък от цената на правото на строеж.

Местният парламент подкрепи предложението да се извърши продажба чрез публичен търг с явно наддаване на кафе-клуб, който е частна общинска собственост. Имотът се намира на партерния етаж в жилищен блок на ул. „Македония“, 1, в първа зона на Габрово и представлява самостоятелен обект в сградата със застроена площ 112.00 кв. м. и отстъпено право на строеж. Началната тръжна цена след експертна оценка от вещо лице и съобразно данъчната оценка на имота, е определена на 64 330 лв. за обекта заедно с правото на строеж.

Прието беше предложение за продажба на още един имот – частна общинска собственост, чрез публичен търг с явно наддаване. Имотът представлява гараж – самостоятелен обект, на ул. Селимица, 4 в кв. Русевци, Габрово. Той е със застроена площ 20.00 кв. м. и се продава заедно с отстъпеното право на строеж при начална тръжна цена в размер на 7 680 лв.

При продажбите на двата имота – „кафе-клуб“ и „гараж“, купувачите им дължат всички данъци и такси по сделките, като трябва еднократно да изплатят цената за имотите в едномесечен срок от влизането в сила на заповедта на кмета на община Габрово за определяне на купувач.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.