Общинските съветници в Пазарджик подкрепиха още 3 спортни клуба - и волейболният "Хебър" е сред тях

На днешната редовна сесия на Общински съвет още 3 спортни клуба в Пазарджик получиха зелена светлина за допълнително целево финансиране. Това са волейболен клуб “Хебър”, ФК “Динамик” и боксов клуб “Тракиец”, съобщи зам.-кметът по култура и спорт Таня Колчакова - Янева.

Волейболен клуб “Хебър” получава пълна подкрепа  във финансово измерение по отношение на мъжкия отбор за предсезонна подготовка, настаняване, изхранване, гостувания, домакински мачове и др. Общината ще покрие и разходите до края на годината за заплати, данъци и осигуровки на треньорите школата. "Вярвам, че клуб, в който тренират близо 400 деца, има правото най-малко на “плавен преход” към един устойчив и максимално самоиздържащ се модел", отбеляза Колчакова.

Община Пазарджик ще подкрепи финансово организацията и провеждането на Международен турнир Wabba Bulgaria Classic, на който се очакват 70 участници от над 10 европейски държави.

Боксов клуб “Тракиец” ще може да осигури с финансовата подкрепа от Община Пазарджик безпрепятствено участието на 4 млади надежди на града на предстоящото Държавно лично-отборно първенство, II кръг в Петрич. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт