Общинският съветник от БСП Борис Цветков поздрави 65 ОУ в с. Бусманци по случай 140-ата му годишнина

Общинският съветник от БСП Борис Цветков присъства на тържеството по случай 140-ата годишнина от създаването на училището в с. Бусманци по покана на ръководството на 65 ОУ "Св. Св. Кирил и Методии" - директора Жельо Колев и заместник-директора Иван Кръстев.

Цветков, който е и председател на БСП – район „Искър“, поздрави участниците в празника и връчи грамота и книга, съобщиха от столичната структура на левицата. Присъстващите на събитието се преклониха пред предците, които в трудни, гладни, военни и следвоенни години са изградили и поддържали училището. В 65 ОУ "Св. Св. Кирил и Методии" са се изучили над 4000 ученици. Двама от 23-мата директори са герои, загинали във войните - един в Първата световна война и един в Отечествената война.

„От всички нас зависи и днес да запазим и поддържаме училището, което да обучава качествено учениците си, така че да привлича и задържа децата от с. Бусманци, кв. Абдовица и кв. Димитър Миленков. Трябва да направим и всичко необходимо да спрем разрухата на старата сграда и да я възстановим за нов живот в обществено полезна и достъпна за всички дейност”, заяви Борис Цветков по време на честването.

Коментари

Задължително поле