Общинският съветник Росен Стоянов пребит заради личен конфликт

Oбщински съветник от Петрич е в болница, след като бе жестоко пребит от двама неизвестни мъже с бухалки.

Инцидентът е станал в петък късния следобяд, в района на спортната зала в южния град. Росен Стоянов оставил детето си на тренировка и докато минавал покрай спортната палата, изненадващо бил нападнат в гръб от двама маскирани мъже, които започнали да го бият зверски с дървени пръти. Оставили го да лежи в безпомощно състояние на земята и офейкали. Мъжът бил намерен от възрастен човек, живеещ наблизо, който подал сигнала за инцидента. Боят е станал на метри от личният автомобил на съветника.

Стоянов веднага е настанен в местната болница, а полицията започна разследване по случая.

"Има наранявания на главата, счупени кости, кръвонасядания. Той е с амнезия – не помни какво му се е случило. Засега не се налага операция", разказа д-р Иван Петров,завеждащ хирургично отделение на петричката болница.

Росен Стоянов все още не е разпитан от полицията.

Според разследващите побоят не е заради работата му като общински съветник, а заради личен конфликт.Полицията издирва нападателите. До момента са разпитани над 20 души.

Състоянието на 37-годишния мъж е стабилно, но въпреки това близките му са пожелали да го транспортират в столична клиника.

"Сигурен съм, че е станала някаква ужасна грешка и полицията ще докаже това. Росен не е конфликтен, няма врагове и хора, които не го обичат. Напротив, той е с уравновесен и спокоен характер", това пък заяви д-р Христо Френгов, личен приятел на Стоянов и също общински съветник.

Той и пребитият Росен Стоянов са съветници в местния парлмент от Коалиция за коректно развитие и управление на община Петрич. Това е втори мандат за Росен Стоянов, преди това е бил съветник от партията на Христо Ковачки - Лидер. Пребитият мъж по професия е футболен съдия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България