Диана Ковачева: ЧСИ събират пари от хора, останали без работа заради COVID-19

17-годишното момче с COVID 19 е от Карнобат

Варна губи над 900 млн. лв. при провал на летния сезон 25 000 работни места са в риск заради кризата с COVID-19

Пациентът с коронавирус от Казанлък е изписан

Мъж под карантина се разхожда из Кубрат, друг си пазарува по магазините

В Котел удължиха срока за плащане на данъците с отстъпка

Сезираха полицията за грубо отношение към доброволец

Иван Гешев: Доказателствата на СГП за пробива в системата за случайно разпределение на делата ще бъдат публични

Муфлонче се роди в санданския зоокът

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково

Община Благоевград дари защитни костюми и шлемове на МБАЛ-Благоевград

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

Болницата в Белоградчик блокирана

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Общинският съвет в Габрово призова политическите сили да не се възползват от ситуацията Създават междуведомствена комисия за промяна в поднормативната уредба на общината

На своето извънредно заседание в петък, по повод събитията от последните няколко дни, Общински съвет – Габрово прие обръщение към гражданите на град Габрово с обръщение, чието съдържание гласи:

Ние, общинските съветници от Общински съвет – Габрово, категорично се обявяваме против извършения побой над наш съгражданин, както и против всички форми на насилие и агресия.
Не подкрепяме решаването на проблема с противозаконните прояви да става с други противозаконни действия. Това обезсмисля всички усилия на гражданите и институциите.

Благодарим на габровци за категорично заявената гражданска позиция, но отстояването й не бива да става с цената на безопасността и спокойствието на жителите на общината.
Категорично заявяваме, че твърденията за целенасочено и организирано настаняване на хора от ромския етнос в Габрово са груба манипулация и внушения, и че в Габрово няма гета.

Заявяваме, че предприемаме всички законови действия за решаването на възникналите проблеми.
Настояваме за обединяване усилията на всички институции на територията на общината, относно осигуряване на обществения ред, както и безопасност и спокойствие на гражданите.

Във връзка със създалата се ескалация на напрежението в Габрово, призоваваме жителите на общината към здрав разум и опазване на реда и спокойствието в града. Апелираме към политическите партии и сдружения да не използват ситуацията в Габрово за политически цели.

Конкретните мерки, които ще бъдат предприети от тук нататък:

Създаване на Междуведомствена работна група от членовете на постоянната комисия по „Административно обслужване, обществен ред и сигурност и международно сътрудничество“ и представители на ОД на МВР, Община Габрово, РУО, Дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Бюро по труда“, която да изготви предложение за промяна на подзаконовите нормативни актове, приети от Общински съвет – Габрово и да изпрати предложение до Министерски съвет и Народното събрание, с което да се инициират законодателни промени в областта на административно – наказателното и наказателното производство, касаещи въвеждането на по – ефективни мерки и наказания, както и изменения в системите на социалното подпомагане и образованието.

Междуведомствената група започва работа в началото на следващата седмица.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

 1. Кога ще бъдат разследвани причинителите на проблема.Тези които дадоха привилегии и пазят циганите с директиви от чужбина сега да носят отговорност.
  Село което се вижда, разводач не иска !
  Подхранването на циганите със самочувствие за безнаказаност е престъпление и поражда именно тези проблеми.
  НИКОЙ ДА НЕ КАЖЕ НЕ ЗНАЕХМЕ ! ВСИЧКИ ЗНАЕХА !
  Това престъпление се извършва от соросоидите финансирани от чужди сили !
  Който пазеше циганите досега те са виновните.

  Същото ще породи след време и финансирането на религии от чужбина !
  Забранете финансирането на религии от чужбина!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.