Общинският съвет с декларация в подкрепа на младежка зимна олимпиада в София

ДСБ и БСП направиха коалиция "против" документа, който ще бъде гласуван на 20 декември

Декларация в подкрепа на кандидатурата на София за домакин на младежка зимна олипмпиада през 2024 година ще гласува Столичният общински съвет на заседанието си след седмица. Днес документът бе обсъден от временната комисия, която се занимава с Природен парк "Витоша".

"Във връзка с тази кандидатура СОС изразява подкрепа за усилията на Министерството на младежта и спорта за модернизиране на спортните съоръжения на територията на ПП "Витоша", както и на спортните обекти в града и така да се стартира подготовката за Младежките зимни олимпийски игри „София - 2024“", пише в декларацията.

Любопитна коалиция срещу проекто позицията на съвета се оформи по време на заседанието на комисията - представителите на ДСБ, "Зелените" и БСП се обявиха "против" подкрепата за олимпиадата и близо час спореха по текстове от декларацията.

В крайна сметка декларацията вече е включена в проекта за дневен ред на заседанието на СОС на 20 декември.

Министерството на младежта и спорта започна подготовка на кандидатурата за спортното събитие след личното нареждане на премиера Бойко Борисов. През септември министър-председателят прие шефът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, който окуражи страната ни да приеме младежките зимни игри през 2024 година.

Коментари

Задължително поле