Общински съветници и експерти инспектират материалната база на учебните заведения в Търново

Снимка: Архив

Общинските съветници от Комисията по образование, наука и култура към местния парламент във Велико Търново ще посетят всички учебни заведения на територията на общината в периода от 24 май до 15 юни. Проверката ще бъде извършена по предложение на администрацията.

Заседателите на място ще се запознаят с материално-техническата  база на детските градини и училищата и просветната структура преди да бъде предложена проектомрежата за учебната 2017/2018 година. По думите на директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова в системата вече има напрежение. То е заради неутвърдения прием в  горните курсове на СУ „Владимир Комаров” и СУ „Г. С. Раковски”.

В училището в квяртял „Чолаковци” под въпрос е една непрофилирана паралелка, в „Раковски” в VII и XII клас се обучават средно по 15-16 ученици. С изключение на училищата в градовете Дебелец и Килифарево – в останалите школа в населените места се обучават между 30 и 60 ученици. Общината дотира с над 200 000 лева малките училища.

„ДГ „Здравец” е в повече от окаяно състояние. Тази градина не е реновирана никога. Там санитарните възли са неописуемо грозни. С новия закон за предучилищното и училищното образование по предложение на администрацията общинските съвети могат да определят кои училища да бъдат само начални, основни, средни или обединени, но решението трябва да е общо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България