Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Половин милиард евро за метро до „Левски“ и „Слатина“

Пускат под гаранция богатия циганин, убил две жени

Шампионите се преклониха пред духа

Общински съветници и експерти инспектират материалната база на учебните заведения в Търново

Снимка: Архив

Общинските съветници от Комисията по образование, наука и култура към местния парламент във Велико Търново ще посетят всички учебни заведения на територията на общината в периода от 24 май до 15 юни. Проверката ще бъде извършена по предложение на администрацията.

Заседателите на място ще се запознаят с материално-техническата  база на детските градини и училищата и просветната структура преди да бъде предложена проектомрежата за учебната 2017/2018 година. По думите на директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова в системата вече има напрежение. То е заради неутвърдения прием в  горните курсове на СУ „Владимир Комаров” и СУ „Г. С. Раковски”.

В училището в квяртял „Чолаковци” под въпрос е една непрофилирана паралелка, в „Раковски” в VII и XII клас се обучават средно по 15-16 ученици. С изключение на училищата в градовете Дебелец и Килифарево – в останалите школа в населените места се обучават между 30 и 60 ученици. Общината дотира с над 200 000 лева малките училища.

„ДГ „Здравец” е в повече от окаяно състояние. Тази градина не е реновирана никога. Там санитарните възли са неописуемо грозни. С новия закон за предучилищното и училищното образование по предложение на администрацията общинските съвети могат да определят кои училища да бъдат само начални, основни, средни или обединени, но решението трябва да е общо.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.