Общински съветници се обединиха заради глоба на Здравко Здравков

Главният архитект бил викан в следствието и заради Иванчева

Столичните общински съветници от ГЕРБ, БСП „Патриоти за София“ и „Политическа група 5“ се обединиха да събират пари, за да платят 13 хил. лв. глоба, наложена на главният архитект на София Здравко Здравков. Той бе санкциониран от Върховния административен съд, защото не разреши на фирма НИКМИ да издигне небостъргая на терен за озеленяване до бул. "България".

Здравков коментира пред „Труд“, че за момента си говори с НИМКИ само през съда. По думите му, засега няма изглед на инвеститорите да бъде предложен друг терен в замяна на отредения за озеленяване, защото трябва да има желание от двете страни, а в случая при НИКМИ няма.

Той съобщи и, че в сряда е бил в следственото като част от процеса срещу Кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева. Съмненията са, че тя е взела подкуп от бизнесмен, чиято преписка нарочно е забавила.

Здравков обясни, че относно преписките, които постъпват в Направление архитектура и градоустройство, че ангажимента на районните администрации е те да бъдат изпратени до възложителите на принципа на една пощенска кутия. „Аз издавам разрешение за строеж. Ангажимент на районните администрации е да го изпратят на възложителите. Имам забавени разрешения за строеж в „Младост“ от декември месец. Тези разрешения не са изпращани към възложителите. С тях 4 месеца не се е случило нищо, при положение, че има задължение на районната администрация за уведомяване на принципа изпращане на писмо с обратна разписка“, каза главният архитект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България