Общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център на Неврокопската митрополия проведоха базар „От сръчните ръце на мама“

Базар „От сръчните ръце на мама“ се проведе в сградата на Община Благоевград. Организатори на събитието бяха Общински съвет по наркотични вещества-Благоевград и Православен информационен център на Неврокопска света митрополия. Те бяха подредили ръчно изработени красиви материали. Повечето от тях бяха тематични за предстоящите Великденски празници - кошници за яйца, пролетни лалета от плат, декорирани истински цветя, гривни, украшения, сладки, както и домашен мед, компоти, икони и други.

При голям интерес премина базарът, като събраните средства ще бъдат използвани в помощ на Доброволческата кухня за бедни към църквата „Св. Николай“ в квартал „Грамада“, съобщиха от Община Благоевград.

Кухня за бедни отвори врати през 2016 година. Тя е разположена в църквата „Св. Николай Летни”. Председател на настоятелството е енорийският свещеник отец Светослав Кючуков. Средствата, с които се издържа кухнята, се осигуряват от дарители и благотворителни кампании.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони