Каква е разликата между свинята и милиционера?

Нено Димов: Темата за имотите на част от управляващите ми изглежда като начална предизборна кампания

Хвърлиха граната в посолството на Русия в Атина

Русия никога няма да признае Голанските възвишения за част от Израел

Тодор Ташев, старши директор „Мрежа и услуги” в А1: А1 ще бъде пионер в развитието на 5G технологията

Започва набирането на оферти за продажбата на имот на семейство Баневи

Временно ще бъдат затруднени дейностите по регистрация в „Пътна полиция” поради обновяване на софтуерен компонент

Николай Цонков: Висшите учебни заведения са сложни организации, които работят по определен ред и правила

Отбелязваме Световния ден на водата

Индонезийската Garuda отменя поръчката за 49 самолета Боинг 737

Най-малко 47 са жертвите от взрива в завод в Източeн Китай

Франция отхвърли искането на Тръмп за членство на Бразилия в НАТО

ЕС е съгласен на отлагане на Брекзит, ако сделката на Мей бъде одобрена от депутатите

Лъвски скок или „план Б“ за България

Кола се вразя в тълпа хора в Китай и уби 6 души Шофьорът е застрелян от полицията

Общото събрание на БАН е гласувало за преустановяване на протестите

На извънредното Общо събрание на БАН днес беше гласувана декларация, в която се казва, че се преустановят протестните действия на БАН, предвидени за януари, като си запазваме правото в случай на неизпълнение на договореното с правителството, да ги възобновим. Това каза председателят на Общото събрание на БАН проф. Евелина Славчева за БТА.

Тя обясни, че на Общото събрание на БАН днес са били взети няколко решения. Първото е за сваляне на черните знамена от фасадата на БАН и на протестните надписи, които излизаха на черен фон на сайтовете на институтите на Академията.

На днешното заседание информирахме учените за всичко постигнато в преговорите с правителството, като цяло преобладаващото мнение беше, че това е сериозен напредък, каза проф. Славчева. И те го свързват не толкова и не само с 15 милиона лева, които ще дойдат към бюджетната субсидия на БАН, а и с разговорите, които имахме по някои въпроси, свързани с науката в страната.

Това беше оценено много високо от колегите ни, заяви проф. Славчева. Тя разказа, че ръководството на Общото събрание е обяснило детайлно пред останалите учени за разговорите с правителството, свързани с докторантските стипендии, с фонда „Научни изследвания“, със средствата за Националната пътна карта, както и за младежките програми и за националните програми с обществено значение. Учените оценяват тази част от преговорите, като равна по тежест на тази за предоставянето ни на 15 милиона лева, отбеляза председателят на Общото събрание на БАН.

Предвидената бюджетна субсидия за БАН за 2018 г. беше 83 милиона, а с обявените преди дни допълнителни 15 милиона лева ще стане 98 милиона лева, каза проф. Славчева. Това беше препоръчано като субсидия и от Съвета на настоятелите на БАН, а ние искахме 38 милиона допълнително за 2018 г. Тези 38 милиона лева щяха да са достатъчни, за да изравним заплатите си със съответните категории в някои висши училища, обясни проф. Славчева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.