Общо 2 години затвор за двама братя апаши

Снимка: Архив

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново двама братя, извършили кражба на вещи от жилище са осъдени на по една година лишаване от свобода при строг режим.

Георги Т. и Илиян Т. са признати за виновни за това, че на 22 февруари тази година във великотърновското село Водолей задигнали маратонки, мъжки обувки, кайма от свинско месо с тегло 3,140 грама, свинско каре с тегло 1,683 грама и три килограма пилешки бедра, всички вещи на обща стойност 150 лева.

Двамата апаши са осъждани многократно. Пристигнали във великотърновското село Ресен в началото на февруари  и започнали работа в бившия стопански двор, където и живеели. На 21 февруари отишли с каруцата си до Водолей, за да търсят познат, но не го намерили. След полунощ решили да влязат в съседна къща и от там да откраднат вещи. През незаключената врата, единият брат  влязъл в имота, а другият останал пред жилището с каруцата. Докато всички спели, Илиян Т. се промъкнал в кухнята и от хладилника взел храна, а от съседно помещение няколко чифта обувки, оставени до вратата.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Велико  Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право