Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

Обявени са свободните места за общинските ясли и градини в София

Днес, 16 март, са обявени свободните места за прием в общинските детски градини, както и в самостоятелните детски ясли и подготвителните групи в училищата на територията на София, съобщиха от общината. Приемът ще е от септември на 2020 г.

Свободните места са обявени на страницата в интернет на Информационната система за обслужване на детските заведения на територията на Столична община.

Общият брой на свободните места е приблизително 12 000. За яслените групи свободните места са около 5100, за първа група – 4017, а останалите са за втора, трета и четвърта група в детските градини и подготвителните групи към училищата.

След обявяване на свободните места е необходимо родителите да направят нови кандидатури за участие на децата в първото класиране. То ще се проведе на 15 май 2020г. под граждански контрол. В периода от 16 март до 11 май родителите ще имат възможност да актуализират информацията в профилите си, както и да пренареждат желаните от тях детски градини.

Столична община продължава строителството на нови детски градини. В момента се изграждат 9 детски градини. Те са в „Нови Искър“, „Лозенец“, „Овча купел“, „Витоша“, „Илинден“. Извършва се и цялостно преизграждане на бивши етернитови сгради на детски градини в районите „Люлин“, „Искър“, „Красно село“, „Подуяне“ и „Изгрев“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.