Обявено е бедствено положение в Тополовград

Обявено е бедствено положение на територията на Тополовград. Това съобщи пред Радио „Фокус“ кметът на Тополовград Божин Божинов. Той уточни, че бедственото положение остава в сила до утре, пътищата в общината са непроходими.

„Снегопочистващите машини са малко и не смогват. Засега е затворен пътят Радовец- Студена. Най-вероятно в следващия час ще затворим цялата община за движение. Снегът е много, има много вятър и очакваме големи снегонавявания по пътищата. Към момента откъснати са селата Радовец, Планиново, Филипово, Сакарци, пътят за село Каменна река е в много тежко състояние. Имаме телефонна връзка с кметовете на тези села, за сега няма спешни случаи, но сме подготвени да реагираме при всяка една ситуация“, каза още Божинов.

Той допълни, че електричество има навсякъде, остава въпросът как да бъдат снабдени тези села с хранителни продукти. „Утре ще се прецени дали бедственото положение да бъде удължено. Ние сме подготвени перфектно, но не очаквахме да падне толкова много сняг. Работим перфектно със снегопочиствата фирма и не сме имали проблеми. Нашата община включва 21 населени места и теренът е изключително планински. От това произлизат проблемите“, каза още кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони