Обявен е конкурс за 246 вакантни войнишки длъжности във военните формирования на Сухопътните войски

войник, военен

Командването на Сухопътните войски обяви конкурс за попълване на 246 вакантни войнишки длъжности във военните формирования в гарнизони: Стара Загора, Хасково и Ямбол (75 длъжности), Карлово и Казанлък (61 длъжности), Пловдив (16 длъжности), Белене (20 длъжности), Свобода (23 длъжности), Плевен (19 длъжности), Сливен (18 длъжности) и Мусачево (14 длъжности).

Кандидатите за приемане на военна служба трябва да са завършили граждански, средни или висши училища. Те трябва да подадат документи до 2 февруари 2018 г. чрез структурите на Централното военно окръжие и заявление до командирите на военните формирования. В заявлението могат да посочат до три длъжности, за които кандидатстват.

Конкурсът ще се проведe във военните формирования по график в периода 8 – 18 май 2018 г. В него са включени изпит по физическа подготовка, изпит-тест за обща култура и събеседване с кандидата. Изпитът по физическа подготовка на кандидатите ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане совалка 10х10 м) и издръжливост (крос 1000 м). Тестът за обща култура включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за провеждане на теста е с продължителност до 60 минути.

Информация за обявения конкурс е публикувана в интернет страницата на Министерството на отбраната, в рубриките „Документи – Обяви и конкурси“ и „Най-новото на сайта“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България