Обявен за общодържавно издирване се предаде сам в полицията в Пазарджик

Обявеният за общодържавно издирване Николай Дечев, който на 9 март (четвъртък) простреля с боен пистолет кмета на село Овчеполци Трендафил Шарков, се е предал сам в Районното управление на полицията в Пазарджик, където отишъл в неделя заедно с адвоката си Кънчо Кърпаров. Новината съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР-Пазарджик, чиито служители 11 дни напразно издирваха криминално проявения и лежал в затвора за различни престъпления 67-годишен мъж.

Пред разследващите случая полицаи Николай Дечев е обявил, че пистолетът, с който е бил прострелян в дясното бедро кмета на Овчеполци, не е негов, а е на Трендафил  Шарков, а сакатлъкът е станал, след като двамата се скарали и се сбили пред дома на представителя на местната власт. Дечев не дал разумен отговор на въпросите на органите на реда защо се е укривал близо 2 седмици, след като е невинен. Първоначалният полицейски арест на Николай Дечев от едно денонощие е удължен на 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, който му е повдигнал обвинения за опит за убийство и за незаконно притежанеие на оръжие. Окръжна прокуратура-Пазарджик ще поиска във вторник от съда спрямо 67-годишния рецидивист от Овчеполци да бъде взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Пловдивският районен съд одобри сключеното одобрение между прокуратурата и братята Асен С. и Иван С., които бяха съдени за заплахи с убийство спрямо кмета на Момино село Никола Стоянов и гарда от охранителна фирма "Алфа СОТ" Николай Иванов на 11 юли 2016 г. Братята се отърваха с пробация, като Иван С. бе осъден на 9 месеца, а Асен С. - на 6 месеца. Двамата ще трябва да се срещат 2 пъти седмично с пробационен служител и да са с постоянен адрес за срока на наказанието. Решението на Районен съд-Пловдив е окончателно и влиза в сила веднага.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право