Обявиха грипна епидемия в Разград и Русе от утре

От днес, 25 януари, РЗИ–Разград обявява грипна епидемия на територията на областта. Издадено е предписание за временно преустановяване на учебните занятия в училищата в областта за периода от 28 до 30 януари, съобщават от Министерство на здравеопазването.

От утре, 26 януари, е обявена грипна епидемия на територията на област Русе. Учебните занятия се преустановяват до 4 януари включително.

В епидемия от утре е и Плевенско. Грипната ваканция там също ще продължи до 4 януари включително

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Във връзка със запазващото се епидемично ниво на заболеваемост РЗИ–Пазарджик реши обявената грипна епидемия на територията на област Пазарджик да остане в сила и ваканцията на учениците да се удължи до 29.01.2019 г. включително.

РЗИ–Пловдив продължи въведените противоепидемични мерки в област Пловдив, включително преустановяване на учебните занятия до 01.02.2019 г.

От утре се отменя грипната епидемия на територията на област Силистра. Възстановяват се детските и женските консултации, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Коментари

Задължително поле