Обявиха двудневен траур в Генуа

Двудневен траур беше обявен в Генуа заради рухването на моста , при което загинаха десетки, предаде БГНЕС.

"В израз на скръб, солидарност и подкрепа на всички жители на Генуа за роднините на загиналите в резултат на срутването на моста "Моранди", градската управа обявява сряда, 15 август, и четвъртък, 16 август за дни на траур", съобщават от местната администрация.

До момента е потвърдена смъртта на 31 души , съобщи агенция АНСА, цитирайки вътрешното министерство. Сред загиналите има три деца на възраст 8,12 и 13 години. Други 16 души са ранени при срутването на 100-метровия участък на моста. Според източници от противопожарната служба, цитирани от АНСА, неофициалният брой на загиналите е 35 души.

Спасителните служби продължават да работят по изваждането на оцелели изпод развалините. При срутването на моста около 30-35 коли и няколко камиона паднаха от височина 45 метра върху река, железопътна линия и складове.

Частично срутилият се в Генуа мост "Моранди" ще бъде напълно разрушен, съобщи заместник-министърът на инфраструктурата и транспорта на Италия Едуардо Рикси.

"Целият мост "Моранди" ще бъде разрушен. Това ще доведе до сериозни последствия за автомобилното движение и до проблеми за жителите и превозвачите", заяви Рикси. „Подобен мост не може да се срути от удар на мълния, нито пък от буря. Виновните (бел.ред. за инцидента) трябва да бъдат намерени", подчерта той.

Във вторник около 13.00 ч. българско време в Генуа се срути мостът "Моранди", който е част от автомагистрала А10. По време на срутването върху съоръжението са се намирали десетки коли. Под отломките бяха затрупани хора. Повреден е и газопровод.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа